Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 5:21 pm Заглавие:
Да гърци били , само си "чешат" езиците .
А при нас .......
Oще малко , още малко .....
Благодаря за гостоприемството на всички при които бях на гости предната седмица .
И благодаря на Аспарух и Иво ,че не ме пуснаха със празни ръце да се прибирам !
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 7:58 pm Заглавие:
Айде Момчилеее,
не остана...
Сподели впечатления. Пусна ли хорните да се разсвирват?
Завиждам ти, че ще преживееш това, което аз преживях, когато си пуснах хорните за първи път...
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 7:48 pm Заглавие:
Ами хайде , но като стане въпрос да се лепя страници никои не иде ?
Да не говорим ,че тея дето ми помагат са по 70-80 кг.
Трябват ми тежки хора да мога по лесно да напасна страниците !
Набирам хора вече за втората , критериите са : Тегло над 100кг. !
За сега ще я оставя тази да почине , утре ще вляза да я поогледам добре и да подмажа ако нещо има нужда .
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 8:27 pm Заглавие:
Alexander Gekov написа:
Честно да ти кажа, мойте хорни си ги сглобявах съвсем сам....Верно е, че са само 170 см високи, но където са 70 кг., там са и 100
Но пък кефа, да си ги направиш сам- знаеш е несравним...
Абсолютно, както и болките в гърба, раните по ръцете, и травмите по колената Тука се включих, щото и аз се опитвам сам да довърша хорните си, а едната минава 110 кила и днес даже успях да я изпусна и да ми премаже два пръста. Удоволствието обаче после от слушането ще бъди в пъти...
Иначе Момчиле евала за майсторството и за страхотното качество.
Продължавай все така!
Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 12:40 pm Заглавие:
Аз ги видях
Изглеждат изключително внушително, а изработката е 'трепач'
На снимките не може да се разбере колко труд е вложен, но определено видяното надмина очакванията ми.
БРАВО МОМЧИЛЕ! _________________ "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 1:59 pm Заглавие:
Дам , само дето подпорите няма да гасят има малка тънкост ще ви я покажа щом я снимам .
Според мен точно това удебеляване ще подтисне звукът и повече ще навреди от колкото да помогне в този случаи !
Ако е цяла страница 2х21мм да , но при мен определено ще навреди , за това и ще експериментирам двата варианта:
1. Подпорите да са долепени плътно ;
2. Да стъпват на една точка в центъра на заоблената част до самата камера . ( там стената е почти 7 см . ) ;
Ще си покаже , без експериментиране само можем да гадаем , но лично аз духов инструмент със уребрения или подпорки не съм виждал , а и не само духов . Помислете малко от какви материали и с каква плътност се правят повечето инструменти от дърво .
Изградил съм си някакво виждане и неотлъчно го следя ако съм прав ще се получи добре , ако ли не поне ще съм опитал !
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 4:32 pm Заглавие:
Не си прави аналогия с инструментите, там умишлено се ползват резонанси и затихвания които придават специфични оттенъци. Кутията не бива да добавя нищо от себе си, трябва да е максимално неутрална...
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 3:31 pm Заглавие:
Цитат:
Не си прави аналогия с инструментите, там умишлено се ползват резонанси и затихвания които придават специфични оттенъци. Кутията не бива да добавя нищо от себе си, трябва да е максимално неутрална...
Не ми се спори , за мен хорните не са тела, които НЕ трябва да имат принос в цялостното звучене на музиката . Всяко тяло дава отражение на заобикалящата го среда .
Според мен целта ни не е да контролираме резонанса на хорната а на самото помещение . Просто повечето от нас не мислят така и за това се стремят към одебеляване и оребрение .
Цитат:
Хе-хе, тази топка отпред тестова ли е?
Да се види колко ще отхвръкне напред от звуковото налягане... Smile
По скоро ползвам хорната за баскетболен кош за сега .
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети