Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Това е новият ми модел. Еднотактен, без обратна връзка, тристъпална структура (наруших си принципите за минималистичен дизайн, но не съжалявам - резултата в звуково отношение е отличен). Входната лампа е 6Н8С, галванична връзка между първото и второто стъпало, кондензаторите на прехода между второто и третото стъпало са полипропиленови Remix-и. Изходната лампа е с фиксирано преднапрежение. Регулатора на усилването е реализиран с 12-позиционна галета и 1% металослойни резистори. Усилвателят е с изразено аудиофилско звучене, въпреки че аз си харесвам повече Зенит-а - но всичко е въпрос на вкус . По захранване нещата стоят така: Интегриран CLC-филтър за 220V, автоматика за закъснително подаване на анодното напрежение, двуполупериодно изправяне с ultra fast soft recovery диоди, за всеки канал има отделен изправител и независима C-L-C-R-C-R-C филтрация, общ капацитет на филтровите кондензатори по захранване (Hitachi и Nippon Chemicon) - около 2300uF. Изходните трансформатори са навити от мен на полско ШЛ желязо със сечение 7кв.см и подобаващо секциониране, имат изходи за 4 и за 8-омов товар. За звука - няма да навлизам в подробности, който иска ще дойде и ще го чуе.
Малко измерени параметри:
Честотна лента при 1 ват - 20-22000Hz (0dB, -0,5dB), чиста синусоида, без видима "отсечка" при ниски честоти
Честотна лента при 3 вата - 20-20000Hz (-1,6dB, -1dB), чиста синусоида, без видима "отсечка" при ниски честоти
Максимална изходна мощност (при 1kHz)- 4 вата.
Финиша е италиански орех, носещата плоча е лазерно рязан немагнитен крейцван инокс.
Пуснато на: Съб Ное 15, 2008 11:34 am Заглавие:
Ами, достатъчни са, но пълната формула е 4 вата+4 литра+4 метра+ 4 бастрапа....
П.С. Жоре, извинявай за спама, ама не се сдържах Иначе, усилвателят е впечатляващ, както винаги! Успех в продажбата!
Последната промяна е направена от Dgd на Съб Ное 15, 2008 12:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пуснато на: Съб Ное 15, 2008 11:41 am Заглавие:
stefanprodev написа:
Извинявам се за въпроса, нов съм. Тези мощности от 4 вата достатъчни ли са за озвучение на един хол от 20 квадрата?
Благодаря и пак извинявайте!
Явно не си слушал лампови усилватели досега. Поправи тази грешка и посети Гого. Сам ще можеш да оцениш дали 4 вата са достатъчни. Реално и 2 вата са достатъчни...
Пуснато на: Съб Ное 15, 2008 11:46 am Заглавие:
...реално не са достатъчни ако искаш адекватно налягане , особено в по сложни звукови картини , но са перфектни за един добър старт . _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Пуснато на: Нед Ное 16, 2008 11:31 am Заглавие:
stefanprodev написа:
Извинявам се за въпроса, нов съм. Тези мощности от 4 вата достатъчни ли са за озвучение на един хол от 20 квадрата?
Благодаря и пак извинявайте!
Здравей Стефане!
В общия случай са напълно достатъчни, когато тези 4 вата са комбинирани с подходящи по чувствителност озвучителни тела. При някои жанрове музика биха могли да се окажат и недостатъчни (това има предвид Иван с поста си - много зависи какъв тип музика слушаш и на какви нива).
Ти какво слушаш, на каква система и как (в смисъл колко силно)? Бих се изкушил да те попитам и по кое време на деня (без да искам да те засегна с нещо) - просто някои мои клиенти слушат музика само вечер и то след 23-24 часа, когато домочадията им си легнат и стане достатъчно тихо - на тях и 1 ват им стига, при това с достатъчен резерв
Телефоните ми са в поста, ако имаш желание - обади ми се. Намирам се в центъра, бул. Свети Наум 15, етаж 3.
Жоро
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 6:41 pm Заглавие:
Здравейте аудиоманиаци!
Ами какво да кажа- посетих gogo, да послушам лампови усилватели. Започнах от него, не по някакви съображения, а просто се оказа че ми е съсед-на 100 метра съм от него. Малко ми етрудно да си събера първо мислите за да започна от някъде. Ами направо съм изумен. Слушах основно моноблоковете му, чух и другия модел The Trill. Разбрах, че ще си купя лампов усилвател, при това моноблокове- като ще да е- да е. Ще трябва да си сменя и тонколоните но имам желание да послушам и хорни (благодаря на любезния домаки, че ми направи разяснения за хорни, опен бафъл, литри на камерата на хорните, бастрапове и други подробности, с които досега не бях запознат добре). Ще пада още слушане и на други места, май. Досега съм мислил, че си познавам фонотеката-е да ама не! Толкова непознати неща и подробности успях да чуя от Луис Армстронг, Ела Фитцджералд, Маркус Милър, Форплей, Джон Лии Хукър, Патриша Барбър- да, носех си доста до болка познати дискове, малко изнахалствах с постоянното сменяне на дискове пред gogo но исках да слушам още и още и още ....... В къщи имам Sansui B-2201L с C2301 предусилвател и ACOUSTIC RESEARCH AR-11 тонколони, CD-плеиара ми е Marantz CD63KIS и досега съм си мислел, че имам нещо , което няма равно по звук (е добре де поне е достатачно добро)- навремето похачих пари за тези неща, колкото за една нова Лада Самара и баща ми щеше да ме гони от в къщи заедно с техниката!!! Е да ама не! То не беше само звукът-за такава сцена досега не бях си и помислял. Всичко като подредено, какт в дълбочина, така и във височина, при хоровото пеене имах чувството че "виждам" децата подредени във височина на сцената-невероятно просто.Микродетали като вдишване и издишване на изпълнителя, които досега са ми се стрували като някакви странични шумове в записите съвсем отчетливо чух и ме накараха да настръхвам почти постояноо, накрая като си тръгнах ръцете ми бяха истинали (а в стаята имаше парно ибеше супер комфортно ), а аз леко потрепервах.Да, разбрах какво значи да слушаш добър лампов усилвател. Другото, от което останах като гръмнат. Досега съм знаел, че колкото е по-голяма една тонколона, толкова повече бас можеш да имаш от нея- затова моите Рисърчи са с 12инчов бас ( и свирят от 27Hz поне по книжка ). И знаех, че една тонклона за да свири и трябва и кутия. И пак-е да ама не! Видях и чух тонколони, които бяха от стъкло, само от 1сантиметрово дебело стъкло!!! И при това не са тонколони, а само стъкла без кутия-"опън бафъл". И изобщо не очаквах, че това нещо може да свири, а то свиреше, при това срамно мога да си призная по-добре от моите рисърчи! Не усетих липса на бас, спокойно може да се слуша разнообразна музика-за демонстрация послушахме и рок и симфонична, въпреки че аз слушам основно блуз и джаз. Искам да благодаря на домакина за възможността да издевателствам половин ден над неговите творения и да му се извиня ако съм бил нахален в някои моменти- просто исках да усетя нещата истински а наистина ги усетих. gogo, пак ще те посетя задължително, нещата ти са уникални, само искам да послушам още малко лампови усилватели а искам да чуя и хорни все пак. Това е!
Преди да отида да чуя усилвателя на Жоро бях чул само 2-3 системи, които разбира са все топ марки шир потреба. Очаквах да чуя звук подобен на някоя от тях. Дори очаквах че силата на звука ще е толко слаба че ще ми е трудно да оценя качеството. Както си разсъждавах така и изведнъж... любимата ми група се появи в стаята. Можех да определя къде точно са разположени отделните музикални инструменти. Когато споделих това с Жоро той каза "това е сцена". И найстина човек може да придобие пространствена представа за сцената, при това само от 2 ОТ (едно мое предубеждение беше разнищено). За мен качеството на звука е безупречно, при това силата е достатъчна за да усетя вибрация по пода . Незнам как съм изглеждал отстрани когато попитах дали това са само 4 вата. Уви да! (още едно мое предубеждение беше разбито). Не знам как успяват бафълите, но те наистина не са ограничени в обем, а бас има (поредното предубеждение замина в recycle bin'a). Жоро благодаря ти, че ми отвори ушите!
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети