Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Аудиокасети - Носталгия !
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аудиокасети - Носталгия !
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladosub
чете

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 9:45 am    Заглавие: Аудиокасети - Носталгия ! Отговорете с цитат

Здравейте ,

Има ли членове на този сайт които ВСЕ още използват аудиокасетата като носител на музика и правят записи ?
Ако има такива, бих се радвал да споделят с мен дали в България
все още могат да се купят НОВИ аудиокасети - хром диоксид или метал, тъй като в Интернет - поне аз което намерих се предлагат само
нормални касети - позиция 1 !
Или трябва да се ориентираме към чужбина, където все още се предлагат такива касети ?

Аз все още използувам този носител - дек-а е Накамичи , имам записи от 20 год !! - които все още звучат прекрасно !

P.S. Включих тази тема във "Винил" , защото не намерих по подходящо място, ако модераторите преценят - могат да я преместят....

Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
begemot1
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 9:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

за послледно си купувах касети преди 2 седмици от МЕТРО-1 .

Хром -TDK- бяха по два и нещо.
Ползвам дек DENON DRM-22 и съм доволен от тях.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladosub
чете

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 10:02 am    Заглавие: Аудиокасети - носталгия ! Отговорете с цитат

Благодаря Begemot !

Въпреки че НАК-а прави суперзапис и на 3-те вида касети, предпочитам хром или метал - във времето се държат по добре - най вече откъм "високи" !

Rolling Eyes Very Happy

Интересно - на запад има множество форуми за хора ползващи декове - най вече Накамичи, ако трябва да съм точен, а тук в БГ явно този носител е "умрял" ????????????

Последната промяна е направена от vladosub на Пет Дек 05, 2008 10:33 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
foggi
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Sofia-liulin

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 10:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Аз също ползвам касети, дека ми е ето този http://www.vintagecassette.com/Marantz/SD_3020 Последно изкупих всички налични касети от Кауфланд 11 броя бяха, Максел нормал позишън. И аз търся хромни но се намират много трудно, благодаря за информацията ще отскоча до метро дано да са останали. Wink
vladosub
чете

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 10:40 am    Заглавие: Аудиокасети ! Отговорете с цитат

Имам една идея - ако се намерят 4-5 човека които държат на "висококачествени" касети, можем да се комбинираме и да си поръчаме отвън -Е-Бей, Англия , Германия - има сума ти онлайн магазини !!, пощенските разходи ще паднат до минимум !

Тъй като "аудиокасетата: умира ( или умря ! ??? ) - тоест няма ново производство, и се разпродават наличните количества, мисля че е добре човек да се запаси с 40-50 касети !

Други идеи ????????
Върнете се в началото
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 10:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

...ако не е таина , какво ще правиш с тях ?
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladosub
чете

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 11:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще си записвам - МУЗИКА ! Very Happy
А и в колата си слушам касетки - мога да те уверя че
касета записана на Накамичито "звучи " 10 Х по добре отколкото да кажем пиратски компакт диск от Славейков !
( Е - уредбата е Алпин, касетофона е един от топмоделите - с Долби B и С ) , както и останалата част - например стъпалото е със стабилизирано захранване - пак Алпин ! Wink )
Има и чейнджър де - затова мога да "сравнявам" !
Върнете се в началото
tino_tkd
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и аз съм фен ха аналоговия звук Smile и съм се снабдил с прилични количества MA-XG и MA-R на TDK, както и Alpine AL90 и AKAI GX-R70, а скоро ще дойде и един AKAI GX-F91. Абе има ли човек мерак за нещо си намира начини да си угоди на мерака Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
vladosub
чете

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм - за мерака ! Сега играя в Е-Бей за един Dragon или пък ZX-9, пък ще видим - какво ще ми донесе дядо Коледа ! Very Happy
Аз все още имам около 10 бр. TDK MA110, както и SA90, но са на привършване... Sad

P.S. За Begemot1 -бях в Метро днес - не специално за касети ! - няма ТДК, само Сони и Максел - нормални ! Питах мъжът на щанда - казва че никога не са имали ?????????
Върнете се в началото
foggi
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Sofia-liulin

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 10:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00001276

Дано тази информация да е вярна. Sad
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vladosub написа:
Ще си записвам - МУЗИКА ! Very Happy
А и в колата си слушам касетки - мога да те уверя че
касета записана на Накамичито "звучи " 10 Х по добре отколкото да кажем пиратски компакт диск от Славейков !
( Е - уредбата е Алпин, касетофона е един от топмоделите - с Долби B и С ) , както и останалата част - например стъпалото е със стабилизирано захранване - пак Алпин ! Wink )
Има и чейнджър де - затова мога да "сравнявам" !
.... Laughing а защо диска трябва да е пиратски от Славейков ?
Министерство на Звука
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladosub
чете

МнениеПуснато на: Съб Дек 06, 2008 12:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Не трябва ! Имам около 20 - попаднали оттук оттам, 5-6 купени от мен самият - 95/96 година ! на фона на около 600 - "истински" - просто звучат ужасно ! Казах го за сравнение , може би трябваше да го направя с МП3 саунд-а ! ( ненавиждам МП3 формата ! )
Та - с две думи - качественият аналогов звук е за предпочитане пред много други " по модерни " формати ! Естествено, записан от съответният източник - пак качествен !
Понеже видях тук там че ходиш ( ходите ) да слушате - похвално !! - младостта ми е минала в такива начинания ! Very Happy , мога да ти пусна 1-вата касета записана на Нак-а - 1988 година, албума " Heavy Weather " на " Weather Report " - ще останеш учуден от качеството !
На звука имам предвид...

Един стар хайфист... Wink
Върнете се в началото
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Съб Дек 06, 2008 7:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vladosub написа:
Very Happy Не трябва ! Имам около 20 - попаднали оттук оттам, 5-6 купени от мен самият - 95/96 година ! на фона на около 600 - "истински" - просто звучат ужасно ! Казах го за сравнение , може би трябваше да го направя с МП3 саунд-а ! ( ненавиждам МП3 формата ! )
Та - с две думи - качественият аналогов звук е за предпочитане пред много други " по модерни " формати ! Естествено, записан от съответният източник - пак качествен !
Понеже видях тук там че ходиш ( ходите ) да слушате - похвално !! - младостта ми е минала в такива начинания ! Very Happy , мога да ти пусна 1-вата касета записана на Нак-а - 1988 година, албума " Heavy Weather " на " Weather Report " - ще останеш учуден от качеството !
На звука имам предвид...

Един стар хайфист... Wink
Very Happy качественият аналогов звук идва от грамофон или магнетофон , сравнен с които твоито Накамичи изглежда като техен далечен , беден роднина Wink Първите ми записи датират от 1984 и въпреки това не съм стар хайфист , шефче Very Happy Wink ...стар хайфист се става като ти падне 3 пъти кожата от гърба .
Министерство на Звука
Върнете се в началото
begemot1
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Съб Дек 06, 2008 8:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

при нас в Дървеница има тдк-60мин за 1.25лв
отМЕТРО СЪМ КУПУВАЛ не знам кой сте питал?

допълнение!
говорих с момчето и взех целия кашон с касети за 1.00лв/броя.
65 касети TDK D60 IECI -TIPE I - NORMAL POSITION
HIGH PRECISION CASSETTE MECHANISM
DYNAMIC CASSETTE LOW NOISE HIGH OUTPUT
Razz
ако някой иска да свирка! Wink

Последната промяна е направена от begemot1 на Съб Дек 06, 2008 5:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
vladosub
чете

МнениеПуснато на: Съб Дек 06, 2008 9:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy За Иван Рачев !
Да не си говориме за години - моите първи записи датират от 1977 година - REVOX B77 - двупистов , 19 и 38 ! Wink
Тогава имах и грамофон BEOGRAM 4000 -онзи с тангенциалното рамо !
Иначе съм съгласен че касетните декове са "компромис" - в сравнение с ролката и грамофона, но вярвай ми че Накамичито е дека който най много се доближава до тях ! Имал съм над 25 дека - различни марки, и съм ги сравнявал - с ролката !

А защо мислиш че не ми е падала кожата от гърба? Laughing
Отминали времена... Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети