| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 8:19 pm Заглавие: Мраморни кутии - въпрос |
|
|
Имам приятел който разполага с мраморни кутии с размери 600х300х250
с изрязани отвори за 12" басове среди и високи,на които за съжаление старите говорители са си отишли.Идва дилемата дали да се подменят говорителите с визатон-ски такива пасващи на отворите (Може би ще има проблем с намирането на съответстващи високочестотни и средночестотни говорители) или да се закупят нов комплект колони.Човека се е спрял на тези колони.
Съвети от всякакво естество ще са полезни.Предварително благодаря от името на моя познат който неможа да се регистрира във форума
едит:Боби ако си на линия ме намери в Кюто _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 9:09 pm Заглавие: Съвет |
|
|
Вярвам, че с ранга, който имаш и конфигурацията в подписа ти, която слушаш, ще можеш да мъ дадеш съвсем адекватен съвет  |
|
|
 |
Momchil BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 9:25 pm Заглавие: |
|
|
Гошка ....
1.Да му направим камина за апартамента от едната , а др. за вилата ....
2. Да си направи мраморна масичка .
3. Да се залепят с теракол в някоя дискотека без високо тонови .
Шегата настрана , не се занимаваи с на хората компромисните варианти !
Кажи кога ще почваш хорните ?
Поздрави: Момчил  |
|
|
 |

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 9:43 pm Заглавие: |
|
|
Аз съвети дадох,но явно не съм достатъчно убедителен.Човека не е слушал досега фулрейндж конфигурации в хорна или друга АС и е малко трудно,сещате се.Идеята е да прочете и други мнения освен моето. _________________
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 10:02 pm Заглавие: |
|
|
А що не отидите да чуе нещо, вместо да чете мнения? _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 10:42 pm Заглавие: |
|
|
Мраморът има лош декремент на затихване и резонанси в диапазона, където човешкото ухо е най-чувствително.
Лично аз съм слушал тази "оригинална" разработка като студент в ТУ преди много години - звучеше ужасно!
Ако човекът поради някаква причина е твърдо решен да има каменни колони - гранитът е истинският материал. |
|
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 11:03 pm Заглавие: |
|
|
От гранит найстина биха станали перфектни каменни колони, но ако за мраморните трябва бригада за носене то при гранита е по-добре да си вземем електрокар . Шегата на страна, мраморните колони са си някакъв мит, който витае навсякъде. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
Мерси на бързите и точни отговори...Предполагам след като прочете написаното човека да успее да вземе правилното решение.
Благодаря Ви _________________
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 11:23 pm Заглавие: |
|
|
| Svetlin Iliev написа: | | От гранит найстина биха станали перфектни каменни колони, но ако за мраморните трябва бригада за носене то при гранита е по-добре да си вземем електрокар ... |
Никъде не е казано, че трябва да са големи.
Аз си представям малки букшелф колонки... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 11:36 pm Заглавие: гранит |
|
|
| Svetlin Iliev написа: | От гранит найстина биха станали перфектни каменни колони, но ако за мраморните трябва бригада за носене то при гранита е по-добре да си вземем електрокар . Шегата на страна, мраморните колони са си някакъв мит, който витае навсякъде. |
Ако пък разполагаш с чувствителен Гайгеров брояч и от гранитните ще се откажеш  |
|
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 3:51 am Заглавие: |
|
|
| Отказал съм се преди Гайгеровия брояч. |
|
|
 |
Audiomaster има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 8:28 am Заглавие: |
|
|
А аз имам въпрос - какви са точно старите високоговорители, по-точно средно- и високочестотните? Предполагам, че средите са куполни и то от старите, може ли някакви снимки? Интересът ми не е случаен. _________________ 089 9867 140
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 8:35 am Заглавие: |
|
|
За съжаление нямам снимков матерял нито точни данни за модела на говорителите.Само ми е известно че са правени преди около 30 години.Говорителите са от нашенските,неподлежащи на коментар в този форум.Мога да питам човека за повече информация не е проблем. _________________
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
|
 |
Audiomaster има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 8:57 am Заглавие: |
|
|
| Sylis написа: | | За съжаление нямам снимков матерял нито точни данни за модела на говорителите.Само ми е известно че са правени преди около 30 години.Говорителите са от нашенските,неподлежащи на коментар в този форум.Мога да питам човека за повече информация не е проблем. |
Знам, че не подлежат на коментар нашенските, както и знам какъв буламач са са различните партиди от сегашните, но имаше едни стари разработки, които си бяха на световно ниво и те са точно от преди 30 години, затова се интересувам - и то не с цел употреба, а модифициране на това, което е вложено в тях. Подозирам, че средите са куполни с плоски проводници навити, като звуковата им бобина е 50 мм, НЧ също може и да са с плоски проводници. _________________ 089 9867 140
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 6:43 pm Заглавие: |
|
|
| Sylis написа: | | За съжаление нямам снимков матерял нито точни данни за модела на говорителите.Само ми е известно че са правени преди около 30 години.Говорителите са от нашенските,неподлежащи на коментар в този форум.Мога да питам човека за повече информация не е проблем. |
Ако са с кобалтови магнитни системи, мисля, че ще бъдат изкоменторани с кеф
И Аудиомастер вероятно имаше предвид и тях...
Със сигурност магнитната им система е най-ценното в цялото озвучително тяло ако е такава  |
|
|
 |
|