Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 10:42 pm Заглавие: |
|
|
Велински, имаш ли идея колко ток приблизително може да понесе този филтър, изграден по този начин, че ми се ще да се ползва и за усилвател  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Май 06, 2007 7:52 am Заглавие: |
|
|
Зависи от дебелината на пистите и сечението на UTP проводника на дросела
Ползвал съм го до 1А мрежов ток със сравнително тънки писти
Но колкото е по-голям тока, толкова по-малка филтрация ще има и трябва да се мисли за по-големи кондери и дросел с по-голяма сърцевина. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
afterburner чете и пита

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 7:09 pm Заглавие: |
|
|
В момента правя захранване за DoGC и ползвам два филтъра за двете захранвания за усилвателя. Разположил съм ги на една платка. Ще е проблем ли ако двата ферита са непосредствено един до друг? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 7:20 pm Заглавие: |
|
|
Колко ток издържа филтъра, зависи от типа на ферита, броя на навивките и начина на навиването. Разбира се и от сечението на проводника.
Използването на кондензаторите Х2 гарантира, че при повредата им няма да стане пожар.
Тези филтри потискат само надзвукови честоти. Те се навиват на тороиди, така че да имат голяма индуктивност на разсейване с което пък потискат и противофазните сигнали. Ако тази индуктивност е голяма, тя се трансформира във вторичната намотка на мрежовия трансформатор, като пречи на изправителя. За това забелязвате влошена динамика.
Всичко е въпрос на компромиси.
Тороидите допускат да са близо един до друг. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
a_panov има известен опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 195 Местожителство: SF - разбирай София не Сан Франциско
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 10:31 am Заглавие: |
|
|
Пак ли ме прецакаха? Ходих и купих ВИМА, изрично казах FKP 400V. Прибирам се в къщи и гледам - MKP на 400V!!! Някакъв нов продавач, който никога не съм го виждал ми ги пробута тия кондери.
Въпроса ми е дали мога да карам с тях?
 _________________ http://www.karatebulgaria.com/alex/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Momchil BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 11:20 am Заглавие: |
|
|
Имам въпросните FKP , които ти трябват .
Преди време Ники Колев ми ги бе пратил и правих опити сега са някъде из кашоните ако имаш интерес мога да ги изпратя още утре .
Пиши на лично .
Или 0883371840 .
Поздрави : Момчил  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikolay Kolev трупа сериозен опит

Регистриран на: Feb 26, 2005 Мнения: 510 Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 3:04 pm Заглавие: |
|
|
ФКП-тата за които говори Момчил са точния избор. Поръчват се и се чакат със седмици за да пристигнат, нямат ги в наличност, те са X2 сертифицирани. _________________ Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kostata чете и пита

Регистриран на: Jan 20, 2006 Мнения: 134 Местожителство: Шумен , БГ
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 3:18 pm Заглавие: |
|
|
а тези компютърни и мониторни мрежови филтри могат ли да се ползват за аудио ? примерно за дек или цд
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
a_panov има известен опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 195 Местожителство: SF - разбирай София не Сан Франциско
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 3:26 pm Заглавие: |
|
|
Ясно, ясно, ясно, ясно!!! Значи правилно чета и разбирам!!! Правилно съм прочел че трябват FKP-та а не MKP.
Искам да ви кажа че като направих тоя филтър, усилвателя:
1. Кърти мифки.
2. Избива зъби.
3. Сваля тапети.
4. Буши кочината.
5. ....
.......
Въпрос: Какво може да стане ако продължа да слушам с тия кондензатори? Да гръмне (в прекия и преносен смисъл) усилвателя? Гърми PCM2704? Гърми лаптоп? И какво значи "X2 сертифицирани кондензатори", търсих в интернет но явно не формулирам правилно въпроса си за да получа адекватен отговор. _________________ http://www.karatebulgaria.com/alex/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikolay Kolev трупа сериозен опит

Регистриран на: Feb 26, 2005 Мнения: 510 Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
kirk чете
![]()
|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Няма проблем че са МКР.Аз от години работя (в промишленоста) с такива.Използувам ги за противосмутителни филтри на изходите на 3фазни контактори на 380 В. Е досега един няма гръмнал или повреден,а съм сложил стотици.Разбира се трябва да се съобразяваш и с допустимите напрежения моите са 0,22мкф 1600-,650~  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|