Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - заслужава ли си?
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

заслужава ли си?
Иди на страница Предишна  1, 2

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bambal
чете

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Stefan Stefanov написа:
За пръв път чувам бас трап да се включва някъде! Very Happy

Я вземи първо попрочети, па после питай!

Имах предвид субуфера, за бас трап почетох и както казах, не живея в собствено жилище, та нямам много право на глас в случая. Та, ако купя субуфер, как мога да го включа, или няма начин?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 2:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо мислиш, че съб ще оправи нещата?
Аз не съм уверен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 2:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bambal написа:
Stefan Stefanov написа:
За пръв път чувам бас трап да се включва някъде! Very Happy

Я вземи първо попрочети, па после питай!

Имах предвид субуфера, за бас трап почетох и както казах, не живея в собствено жилище, та нямам много право на глас в случая. Та, ако купя субуфер, как мога да го включа, или няма начин?

А като не си в собствено жилище можеш ли да разместиш колоните, както те посъветхвах по-горе?

П.П. не е задължително да правиш каквито и да е модификации, за да си сложиш бас "капани". Не мисля, че е проблем да ги направиш като модули, поставени (не закрепени!) в ъглите.

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
bambal
чете

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 2:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разместване мога да правя, но проблемът е че стаите са почти квадратни, с таван над 3,5 м, тоест нямат по-дълга страна.
Не знам дали буфер само ще оправи нещата, затова питам, да ми кажете Smile
По въпроса за Player-a разбрах вече, но наистина не мога да променя много откъм акустика. Иначе попрочетох какво пише из форума по темите, но не мога да си позволя да слагам вати, бас трапове камо ли други по-сериозни инвестиции.
В крайна сметка това което разбрах дотук след всичко изчетено е: стой си със сегашната система- каквато, такава е. Не мозеш и да си помислиш за по -прилична докато не събереш 10 000 лв за други тела и ремонт на помещението (минимум тази сума).....не е много обнадеждаващо, но щом се налага ще го приема така, пък ще видим какво ще направя по-късно Smile
И ... все пак не всичко става само с четене, щото в случая като четеш, пък не си имал допир с тва, което четеш става така, че аз чета, ама не резбирам какво чета. Не виждам много смисъл от това, затова като си купувам нещо се съветвам с консултантите, поне се предполага, че те ще си абират от работата, все пак аз не съм отишъл и казал "искам нещо евтино ", а "предложете ми един качествен вариант за слушане на музика"...
Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 3:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се дърпай като ощипана госпожица! Опитваме се да ти помогнем да си решиш проблема. Аз ти предложих нещо, за което съм сигурен, че без един лев може да доведе до много положителна промяна! За акустическа обработка, както казах, можеш да направиш модули, които не са закачени към стаята (т.е. после не трябва да пребоядисваш стаята) и с възможност да си ги хванеш и вземеш като смениш жилището Smile Казваш, че са много като инвестиция, но в същото време искаш да си купиш плеър или subwoofer за под над 400 лева всеки - не мога да те разбера.

П.П. разглеждай системата си като цяло. Акустиката не е "просто вата", а е един от компонентите в нея.

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Още един съвет:
НИКОГА НЕ РАЗЧИТАЙ НА КОНСУЛТАНТИТЕ В ГОЛЕМИТЕ МАГАЗИНИ!

Те най-често не знаят, никога не са слушали това, което предлагат, и най-вече предлагат нещо, което трябва да се продаде.

Тъжно, но е факт.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bambal
чете

МнениеПуснато на: Нед Ное 09, 2008 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Приемам критиката, не се дърпам Smile Ще проуча колко ще ми струва да ми иразбтят въпросните трапове и други възможни подобрения. Благодаря за съветите Smile
Върнете се в началото
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 10:11 pm    Заглавие: За баса Отговорете с цитат

Басите най-много се влияят от помещението. Има един практически метод, който дава добри резултати. Слагаш суббаса на мястото, от което ще слушаш, пускаш музика с много баси и обикаляш стаята , като държиш главата си на нивото, на което ще бъде поставен суббаса (може да се наложи да пълзиш). Където чуеш най-добър бас, там поставяш суббаса. Имай пред вид, че ако ползваш две озвучителни тела фул рейндж, почти е невъзможно да им намериш оптималното място.
Върнете се в началото
Boko
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Вто Фев 03, 2009 2:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, относно питането ти за плеъра - cd-то е изключително важен компонент в една СТЕРЕО система. Подчертавам стерео, защото е изградена от цд, 2-канален усилвател и 2 тонколони.
Първо цд-то - това е устройството, което трябва да извади от любимите ти дискове максимално прецизно, точно и чисто, без смущения и изкривявания....станаха много...и излишни украски, звук. Критично важен е ЦАП-а, шасито на транспорта, предусилвателите и крайните усилватели в него - трябва да са достатъчно качествени. За сравнение мога да дам моят Денон 1560 плеър и 1 Пайнер - някакво ДВД. Разликата се усеща първо в динамиката, второ в детайлите, а като цяло в обема на звуковата картина и настроенията, които предава.
Второ - Denon-a който си взел ресивър ли е или интегриран усилвател? Усилвателя има също не малко значение за качественото звучене - той трябва да усили вече извадения сигнал от цд-то, като отново не трябва да го украсява, коригира, смущава и т.н. Пак за пример - скоро си взех 7 канален рисивър денон, 3-та серия (под върховата), говедото тежи 18 кила, с аудиофилски траф и т.н...Когато го сравних със стария ми 21-годишен вече Cyrus One - интегриран транзисторен, напълно аналогов стереоусилвател, разликата беше още по-осезаема в динамиката и стереоефекта.
Трето - веднага давам пример за колоните, преди време слушах някакво Jamo, самостоятелно стоящи, разлика пак се усещаше, когато сменявах предишния ресивър и усилвателя, но в момента, в който смених колоните с по-скъпи и качествени, разликата беше вече нечовешка! От сравнително добрите ми аудио компоненти на по 20 години, чух такъв звук, че не бих го определил като стерео звучене, а като пространствено усещане, колоните изкараха силата и динамиката на усилвателя, детайлността на ЦД-то и същевременно липсата му на музикалност (пак на цд-то), за мое нещастие.
Като финал - всеки компонент е важен, не подценявай кабелите и конекторите! Аз лично съм оставил акустиката на малко заден план.
Отиди по специализираните демонстрационни зали и ще видиш как вече всичко е натъпкано едно до друго, с много малко въздух, и все пак техниката там е сложена да те грабне и да я купиш! Акустиката и разположението са изключително индивидуални - сам хвани 1 ден и размествай, пробвай, дърпай колоните от стената, приближаваяй ги и така! Според мен е малко опасничко да взимаш техника втора ръка, аз така 3 пъти си патя и все нещо се оказва че е дефектирало или проблемно, по-добре събери пари или си вземи 1 качествен плеър на изплащане, слушай системата известно време, смени после кабелите, прослушай някой друг усилвател някога, от някой познат.... Варианти много! Но не очаквай да свирне ДВД-то само като ремонтираш стаичката, няма как да стане това! Разходи се ако имаш възможност някой път в София по скъпите магазини за аудио/видео, слушай системи за 5, 10, 100000 лева, има грамофони, лампови стъпала и уникални техники, които ще те накарат да не искаш да чуеш повече никоя друга hi-fi система. Ако се "разболееш" и вманиачиш, ще почнеш да заглеждаш и заслушваш само Hi-End компоненти.
...малко се унесох...., извинявай за което, успех и дерзай!
Върнете се в началото
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Фев 03, 2009 6:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Boko написа:
...

Имай предвид, че най-слабия компонент определя като цяло класа на една система дори най-добрия източник да имаш, ако го слушаш през телефонни кабели пак няма да си доволен.

Една добра система се гради години и истински болните аудиофили постоянно я усъвършенстват. Laughing

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Mario Pankov Палячото
не знае къде се намира и какво говори

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 10:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да със СД плейър звука ще е по-добър от ДВД, дори и да е нисък клас устройство. Акустиката в стаята е по-важна според мен и трябва да поработиш по този въпрос, има доста изписано в съответният раздел за това.
Купи си втора ръка СД плейър, далеч по-добре ще е от посоченият от теб модел на Денон. Има хора в този форум, които могат да накарат един Pioneer PD-8500 например, да звучи много добре.
Що се отнася за системата ти, за фабрична и за тези пари - добра е. Друг е въпросът какво можеш да постигнеш, ако се захванеш със задачата да си я направиш сам, началото не е лесно, но тук има достатъчно хора, които биха дали по едно рамо.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети