Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Търся схема на една класика от 70-те ...
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на една класика от 70-те ...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka
има опит
има опит

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2005 10:13 pm    Заглавие: Търся схема на една класика от 70-те ... Отговорете с цитат

Търся схема на Pioneer SA-706 (или SA-7700) ... из нет-а не намирам почти нищо ...ако някой има нещо да помага ... ще му бъда много признателен - значи !!! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Вто Май 17, 2005 10:45 pm    Заглавие: Re: Търся схема на една класика от 70-те ... Отговорете с цитат

Naskoro i az pusnah podobno tarsene,no na SA - 930 ...bezrezultatno.Vse o6te go tarsq...
Namirat mi se nqkakvi podobni,no mislq 4e tvoq model go nqmam.Ako go nameri6,moje da mi go pusne6 na maila.Ako iska6 moga da ti pratq shemki,koito eventualno biha bili blizki do tvoqta...dobre e da be6e spomenal s kakvi kraini e, s kakvi IC.
Uspeh!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitaka
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Сря Май 18, 2005 7:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам схемата на Pioneer SA-7800 - модела с флуорисцентната идникация - някой ако му върши работа мога да я публикувам !!! Хубавото в моя случай, че схемата е почти идентична с тази на моя модел SA-706, обаче точно тази част която ме интерсува е реализирана по различен начин.

В общи линии аз локализирах проблема на моя усливател. Това е специализирана IC - PA3004 / 8H2 - производство на Pionner. Ако има някой тука, който се занимава с ремонт на аудио техника и има канал за доставка на елементи нека помага да го намерим по-бързо. Чипа управялва цялата защита на усиливателя. Иначе усилвателя си работи перфектно - само дето съм направил байпас на защитата ...което не е хубаво ...

Иначе усилвателчето звучи страхотно - като гледам схемата на крайните стъпала май е клас B ...почти съм убеден, че може да разкаже играта на много съвремени модели.

-----------------------

QUAD, ако има в някоя от твоите схеми реализация на защитата с PA3004 може да ми я пратиш ако не ти представлява проблем. Ако не намеря чипа ще си я направя с дискретни елементи ..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Absoliutno sam saglasen, 6te ti pratq kakvoto namerq.Ako moje6 prati mi shemata na 7800(maila mi e bagrian@hotbox.ru). V 930 se polzva sa6tiq 4ip...ot na4alo se 4udeh za kakvo e.Dokolkoto si spomnqm ima6e dve takiva shemi za vseki kanal pootdelno. Ina4e i na men mi se naloji da se zamosti za6titata na edniq kanal(drugiq napravo e izoliran)...no pak se okaza 4e i predusilvatelq e zdal bagaja. Za zvuka sam saglasen, mnogo ot novite modeli otstapvat na starite PIONEER.
930 si e klas B, napravi mi vpe4atlenie 4e krainite tranzistori sa s dosta visoka gorna grani4na 4estota...ne6to neobi4aino za novite usilvateli,no nivoto na shemotehnikata togava e nalagalo tova.
Върнете се в началото
Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Студентски Град

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 3:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само не разбрах кво е готиното на едно стъпало клас Б и как
по-точно може "да разкаже играта", на някой свестен усилвател Smile
audioman
отстранен

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Май 22, 2005 11:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

quad написа:

930 si e klas B, napravi mi vpe4atlenie 4e krainite tranzistori sa s dosta visoka gorna grani4na 4estota...ne6to neobi4aino za novite usilvateli,no nivoto na shemotehnikata togava e nalagalo tova.

Аз не съм съгласен, ще дадеш ли пример, за да ми изясниш нещата?? Т.е. нов усилвател с калпави бавни нискочестотни тр-ри??? Марка, модел, елементи вътре? Доколкото знам, технологиите вървят все пак напред, не назад... Rolling Eyes
audioman
отстранен

МнениеПуснато на: Нед Май 22, 2005 11:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vitekk написа:

Да поясня че някои хора имат различно определение за клас Б от други. Аз например смятам, че клас Б има ток на покой и НЕлинейността му е доста ниска /по-ниска от клас АБ/ - което означава, че изделието е перспективно. Ако токът на покой е 0 обаче.....ХМММ, в момента няма кой да ме убеди, че такова решение може да бъде нерачено прилично или хубаво или качествено или читаво или т.н. Wink
mitaka
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 12:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vitekk написа:

Ами за мен, vitek "готино" e звученето на стъпалото. Това мое мнение ,че този усилвател превъзхожда много съвременни модели е абсолютно субективно и не искам да убеждавам никого ... звученето му е изключително свежно с чисти и отчетливи среди и високи, плътен и изразителен бас. Звука му се запазва балансиран при различни нива на изходната мощност - като за разлика от някой други модели звучи много по-добре при ниска мощност.

За съжаление имам общи познания по НЧ схемотехника и не мога да изкажа компететно мнение по въпроса кое и "готиното" на схемата. Ей я тука - нека инжинерите от форума се изкажат защо свири толкова прилично.

http://store2.data.bg/mitata/Pioneer7800_power_amp.jpg

Това което ми направи впечатление, че при обявена мощност от произвoдителя 2х65W, крайните стъпала са подсигурени с трансформатор с мощност 650W. (Стандартното изпълнение е със 520W захранване - моя се оказа изпълнение за US Army).
Върнете се в началото
audioman
отстранен

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 8:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е доста прилична. Общо взето от изпипаните класически схеми + динамично преднапрежение dynamic biasing /токът на покой се изменя в зависимост от сигнала на изхода/ Може би една от най-наточените схеми някога, като изключим "наборът му" Ямаха М2. Това което не ми харесва е входната диф. двойка.
Общо заключение - нищо чудно че схемата свири добре Smile
Внимавай при евентуален ремонт - с ония 2 тримера бая ще си поиграеш за да настроиш тока на покой, може да гръмнеш някой транзистор, а и май ще ти трябва осцилоскоп и/или спектрален анализ, за да настроиш втория тример /не знам точно кой е 1-ви и кой е 2-ри/ Rolling Eyes
Removed

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 5:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

2N3055,KD502,KD503...3MHz,raznite mu tam MJ-ki,darlingtoni.
Govorim za usilvateli v ne po-visok cenovi klas, ot tozi na koito moje da se nameri podoben PIONEER. Ne kazvam 4e nqma, prosto tova be6e edno ot ne6tata, koeto mi napravi vpe4atlenie pri pregleda na usilvatelq.
Trafa e s van6na ekranira6ta namotka nakaso, ne mnogo i ot savremennite usilvateli mogat da se pohvalqt s tova. E sega ima toroidi, no osven nqkoi qponec da go napravi za profesionalen transiver primerno... drug edva li 6te vkara tolkova mnogo med:)
Върнете се в началото
audioman
отстранен

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 8:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хa, KD503, KD502, 2N3055 не съм видял в нито един съвременен фирмен усилвател. Има ги само в китовете на МК / неомонтана..... а те за нищо не стават.
Говорим за инженерно / икономическо проектирано и конструирано изделие все пак, т.е. някой фирмен модел.
Освен това:
- тороидите излъчват
- и днес нещата се правят с екранирани трафове. Може би с малки изключения. Ние тук за съжаление /в България/ много трудно си намираме прилични трафове, даже и по поръчка и за мноо пари. После се чудим какви ламарини да огънем /аз/ и тенджери да сложим /нали Кириле Wink /
Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 8:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе Very Happy Very Happy Very Happy
То верно, че тенджерите не са мнгоо скъпи , а иначе вършат работа Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Removed

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Izla4vat i toroidite...no mnogo po-malko ot obiknoven traf(с Ш-образни ламели) bez ekranirane(ОООО тука има кирилизаторSmile. За мен е по-лесно и ефтино да си навия трафа, отколкото да го порачвам отнякъде. Още се намират ламели от електрожени, които вършат идеална работа. Навиваш си каквото ти трябва, екранираш, ако решиш да се правиш на интересен може и да го залееш... и получаваш приличен трансформатор.
Искаш примери за усилватели:
Студио 1,2,3; УМ 100 и още много руски машинки за друсане на въздух. По-нагоре направих уточнението, че говоря за усилватели масово срещани у нас, а не за такива, каквито могат да си позволят ограничен кръг от хора.
Върнете се в началото
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Quad радвам се че накрая си намерил начин да пишеш на родният си език,определено щеше да липсваш на форума....без да го приемаш като заяждане можеш ли да обясниш каква звукова картина получаваме от амп с траф направен с ламели от електрожен ?
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 3:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

quad написа:
Студио 1,2,3; УМ 100 и още много руски машинки за друсане на въздух. По-нагоре направих уточнението, че говоря за усилватели масово срещани у нас, а не за такива, каквито могат да си позволят ограничен кръг от хора.

Май не познавам нито един човек, който в момента да слуша от изброените от тебе усилватели. И за уточняване - не ми е известен и фабричен руски (или съветски) усилвател с 2N3055 или KDxxx.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети