Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Международен ден на космонавтиката!
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Международен ден на космонавтиката!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Zlatan Kitanov
има опит
има опит

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 6:24 am    Заглавие: Международен ден на космонавтиката! Отговорете с цитат

"Днес, 12 април 1961 г., в 9:55 часа, в Съветския съюз е изваден в орбита първият в света изкуствен спътник "Восток" с човек на борда. Пилот космонавт на космическия кораб "Восток" е гражданинът на СССР, пилот майор Юрий Гагарин." - радио Москва.

Поздрави за тези, които се вълнуват и от тази област!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 9:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Учил съм в 138-о Основно училище "Юрий Гагарин" и 12 април беше патронния ни празник, на който почти всяка година присъстваха някои от руските и задължително българските космонавти - Георги Иванов и Александър Александров. Представяте ли си какво вълнение изпитвахме - да видиш, ча чуеш, да пипнеш истински космонавт - това си беше щастие! Имаше отделна стая, в която се съхраняваха подарени от космонавтите вещи, с които са летели в космоса - костюми, шлемове, пакетчета храни и вода, снимки.

При посещението си в училището Гагарин беше посадил едно борче в двора и от тогава това се беше превърнало в традиция за всеки гостуващ за пръв път космонавт. Пред всяка дърво си имаше табелка с името на космонавта, датата на полета му и датата на която е посадил дървото. За жалост, по неизвестни поне за мен причини и в пълно съответствие с традиционния за нас нихилизъм към собствената ни история, училището беше преименувано след 89-та и в момента градината в двора му е доста занемарена. Въпреки, че повечето борове май не са оцелели, посаденото от Гагарин дърво все още е там и се извисява над всички, защото е на повече от 40 години, но нямам идея дали учениците знаят историята му. Какво пък, важното е да гледат Дискавъри и да разберат за полетите до луната, а че преди това се е случило нещо друго - това не е толкова важно, модата сега е друга.
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 5:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От "Дискавъри" разбрах, че първият космонавт, върнал се жив след космически полет е Владимир Илюшин, боен пилот и син на конструктора на бойни самолети през Втората световна война . Корабът с него е изстрелян на 07.04.1961 г., но поради някаква причина космонавта губи съзнание.Безсъзнанието продължава и при кацането, което е довело до много тежки травми, но Илюшин е останал жив.Капсулата е паднала в Китай, вместо в СССР.Преди Илюшин е имало няколко смъртни случая с други изстреляни космонавти.За съжаление тези неща се научават при частично повдигане на информационната завеса след разпадането на СССР и
"световния" комунизъм.Спомням си как беше представено по "По света и у нас" стъпването на човек на Луната-няколко думи, няколко снимки към края на предаването.Политика... Wink
Върнете се в началото
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 6:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vspassov написа:
Спомням си как беше представено по "По света и у нас" стъпването на човек на Луната-няколко думи, няколко снимки към края на предаването.Политика... Wink

Всеки различно го възприема, аз лично не вярвам, че американците са стъпили на луната.
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 8:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Vasil Nikolov написа:
vspassov написа:
Спомням си как беше представено по "По света и у нас" стъпването на човек на Луната-няколко думи, няколко снимки към края на предаването.Политика... Wink

Всеки различно го възприема, аз лично не вярвам, че американците са стъпили на луната.

Преди няколко години се вдигна МАЛКО шум покрай снимки "от Марс". Категорично се доказа че са манипулирани (не помня точно каква, но някаква синя техника на снимки беше червена) ... оправданието на американците беше че всички хора очаквали планетата да е 'червена' и за това променили цветовете ....

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
radev
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 9:32 pm    Заглавие: Re: Международен ден на космонавтиката! Отговорете с цитат

Zlatan Kitanov написа:
"

Поздрави за тези, които се вълнуват и от тази област!

Не само че са първи,но и най-добрите в тази област.Наскоро по ТВ чух че Американците вече си поръчват космичните кораби на Руснаците,като по надеждни и сигурни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 5:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Vasil Nikolov написа:
...Всеки различно го възприема, аз лично не вярвам, че американците са стъпили на луната...

ВЕрвай, аз бях там и ги посрещнах. А ти като не пожела да дойдеш с мен сега какво да правя.

Агитката ЦСКА - Левски пак започва.
Anakin
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 4:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добра тема,аз като доста по малък от вас нямам лични впечатления,но по пътя на логиката се питам,защо не се е казало нищо за другите кацания на луната,подчертавам нищо в сръвнение с 1вото,въобще имало ли е други Question ,и защо 40години покъсно,с днешните изчислителни мощности на компютрите не се приземят пак,има някаква мистерия и си я знаят само в НАСА,ако са стъпили хубаво,ако не пак хубаво,но защо не са,какво е станало,космоса е пълен с мистерий и предполагам че това е мечтата на всеки,да ги разбере.
Върнете се в началото
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 5:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anakin написа:
и защо 40години покъсно,с днешните изчислителни мощности на компютрите не се приземят пак,има някаква мистерия и си я знаят само в НАСА.

Въпроса ти е много интересен ,това говори ,че тогава са излъгали вместо да обявят мисията за провал Laughing
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 7:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anakin написа:
... 40години покъсно,с днешните изчислителни мощности на компютрите не се приземят пак

Това да не ти е електронна игра!
Компютрите помагат, но не решават всичко!
Ето ти аналогичен въпрос, и то много по-лесен:
Защо сега, при тази компютърна мощ, още никой не е направил идеалният кабел за озвучителни тела?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София,Люлин

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 9:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Около Луната наистина има някаква мистерия,която и до ден днешен остава такава за широката общественост. Дали въобще е кацано на нея или всичко е било постановка, можем само да гадаем, но самият Нийл Армстронг никога нищо не е споделил от преживяното - или защото просто няма какво да сподели (защото не е бил там), или защото има нещо друго (ако е бил там)...

Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 6:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Anakin написа:
...защо не се е казало нищо за другите кацания на луната,подчертавам нищо в сръвнение с 1вото,въобще имало ли е други Question ...

Ако имаше и най-малкото съмнение, че американците не са кацнали на Луната, руснаците щяха да вдигнат шум. Всеки ден по радиото ни убеждаваха, че руснаците първи ще кацнат на Луната. За това самохвалство си платиха.
Програмата Аполо беше открита от Кенеди, като състезание с руснаците. След като неможаха да изстрелят първия космонавт, неможеха да си позволят да не кацнат първи на Луната. Тази програма беше много скъпа и след като приключи без особени практически резултати, не беше подновена. СССР също преустанови разходките с луноходи.
Кацанията не бяха нито едно, нито две, нито три. Има достатъчно материали в западната преса и в сайтовете на НАСА.
За първото кацане у нас беше само споменато в новините, докато ние го гледахме по Сръбската телевизия. Последните минути от кацането не бяха предавани. Причината беше в претоварването на енергийната система. Тогава изключиха бордовия компютър и прехвърлиха неговите функций на наземния. Но поради закъснението от 3 сек и насочването към кратер, се наложи да се премине на ръчно управление, с което се справиха идеално. Последва второ кацане, а Аполо 13 имаше повреда и едвам се върна. При следващите кацания се разхождаха на големи разстояния с електрически автомобили. Един от тях се оказа че не работи. До като спяха, от Земята промениха програмата му и той тръгна.
Тогавашните бордови компютри бяха с възможностите на сегашните джобни калкулатори. Всъщност това все още не бяха компютри в съвременния смисъл.
От донесените скални късове си размениха с руснаците, които имаха автоматични сонди, и така няма ни най-малко съмнение че американците са стъпили на Луната.
Не използвайте личната си неинформираност за създаване на неверни твърдения. Който се интересува има от къде да получи достатъчно информация.
Anakin
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Stefan Stefanov написа:
Anakin написа:
... 40години покъсно,с днешните изчислителни мощности на компютрите не се приземят пак

Това да не ти е електронна игра!
Компютрите помагат, но не решават всичко!
Ето ти аналогичен въпрос, и то много по-лесен:
Защо сега, при тази компютърна мощ, още никой не е направил идеалният кабел за озвучителни тела?

Приемам забележката,но споменаваш идеален кабел,а аз не споменавам нищо идеално и предполагам, че освен компютрите са се развили и другите компоненти,но за компютрите споменах,защото най-сложно е да се изчислят траекториите на кацане и точните моменти,защото колкото и слабо да съм запознат, знам че минута и 2 градуса могат да доведат до фатален край,та според мен сега възможностите са много по добри.
А и да уточня,че явно има хора които мислят грешно за моето мнение,аз смятам лично че са кацнали,а какво са видели е друг въпрос,не говоря за извънземни,на друга планета има предполагам доста феномени,които могат да бъдат плашещи... и се надявам скоро да кацне човек и на марс,а ако може да съм аз още по-добре,но едва ли Laughing .
Върнете се в началото
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 8:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нека не забравяме, че благодарение на лунната надпревара е създаден и един от най-добрите ракетни двигатели - руският РД180. Първият двигател със затворен цикъл. Американците са смятали, че това е невъзможно и че подобен двигател би се саморазрушил за секунди. След тестовете, те с неухота признават, че подобен двигател е с поне 20г. напред и далеч, далеч е изпредварил американската ракетна индустрия. Този двигател днес е основният, който се ползва в ракетите "Атлас" на Lockheed Martin.

http://www.npoenergomash.ru/engines/rd180/
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Сря Апр 23, 2008 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледайте bTV тази неделя 15.00 - кацали ли са на луната или не. Обърнете внимание на студийните снимки и тези от Чернобил (май ще повтарят една серия, дето я даваха вече).

Коментарите след мача Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети