Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 2:59 am Заглавие: |
|
|
fugazi написа: | Аз не знам как да си формулирам поста много много...но съм на мнение(вече),че първо трябва да се започне от избора на среда или по-скоро широколентов говорител от който да се изкарат максимално реални среди(и високи) и след това да се допълва с говорител,който да възпроизвежда долните две или евентуално три октави..... |
Не мисля,че има правила кой според кой говорител се избира...просто трябва да се напаснат  _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TomCrafT чете и пита

Регистриран на: Mar 08, 2006 Мнения: 87 Местожителство: Страната на сънищата
|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 11:52 pm Заглавие: Изборче на ниски и може би среди |
|
|
Здравейте.Имам малко МДФ в излишък и съм решил да си спретна нещо.
Винаги ме преследва и продължава да ме преследва параноята ,че ако нямам средички отделно няма и да ги чувам.Слушам определено 90 процента звуци и почти никакви вокали та ми е ценно всичко. Имам си купешки колони,но ми се прави нещо за да се усетя поне малко доволен от себе си.Филтърчета ще спретна без проблеми.Въпросът е дали да правя двулентово озвучително тяло или трилентово.Ще се храни от ГейКлон,а може би и от Убиеца му след време.За говорителчета си мисля дали не са добри TVM - ARN226.Проекчето ще е нискобюджетно ,но ще си го слушам основно него,защото от сегашните ми колони не ми остана много музикален слух.Вече не съм фен на ватовете.Та можете ли да ми кажете нещо добро или лошо за TVM.Проектът трябва да е 100% със 8 инчов говорител+/-среди+високи,за които също ще ми е полезна препоръка от вас.Все от някъде трябва да се започне.Ако го имаше новия раздел за прохождащи там щях да пиша.За момента си чакам многолентовите колони,но нито проектът,нито изработката е моя,а в последно време от големи мощности глава ме заболява още след 20-30 минутки слушане.
Благодаря на отзовалите се  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ Popa има известен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 5:42 am Заглавие: |
|
|
Все пак колко е бюджета ти? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 8:02 am Заглавие: |
|
|
АРН 226 е нискочувствителен говорител с не много добра среда. Като за двулентово тяло става, но без особен блясък в средите ( особено във високата среда ). Филтъра на трилентовата ще те озори - бъди сигурен в това. Лапа много време и енергия. По-добре инвестирай в по-добър нискочестотен говорител и спретни двулентово тяло. Това е мое мнение. Като се сперш на концепция - казвай да помагаме при избора на В.Г.
П.С.: не е зле да обявиш и бюджета на проекта. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 8:30 am Заглавие: |
|
|
Не се притеснявай за възпроизвеждането на средните честоти без наличието на средночестотен говорител.При добър подбор и съгласуване на нискочестотен и високочестотен,средночестотният става излишен ... а като сложиш и подходящи кабели (мостов проводник например) - съвсем ще се убедиш,че средите не се нуждаят толкова спешно от специален говорител,който да ги възпроизвежда.
Успех!  _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 8:36 am Заглавие: |
|
|
Някой фулрейндж? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fugazi има известен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 9:18 am Заглавие: |
|
|
Аз не знам как да си формулирам поста много много...но съм на мнение(вече),че първо трябва да се започне от избора на среда или по-скоро широколентов говорител от който да се изкарат максимално реални среди(и високи) и след това да се допълва с говорител,който да възпроизвежда долните две или евентуално три октави..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 10:04 am Заглавие: |
|
|
fugazi написа: | Аз не знам как да си формулирам поста много много...но съм на мнение(вече),че първо трябва да се започне от избора на среда или по-скоро широколентов говорител от който да се изкарат максимално реални среди(и високи) и след това да се допълва с говорител,който да възпроизвежда долните две или евентуално три октави..... |
Oceanman според мен имаше нещо друго впредвид като ти предложи широколентов говорител,не да го използваш в системата си като среда,а за целия честотен диапазон и да си спестиш мъките по направата на филтъра,както и много други.Друг е въпроса обаче колко струва един хубав Full Range говорител... Ако не си много претенциозен можеш направо да се хвърлиш и да направиш някой от готовите и изпитани проекти с БГ20 на Визатон.Предполагам бюджета на такъв проект ще ти излезе по евтин от трилентов,а може и двулентов такъв.Успех! _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Teodor Ainadjiev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 28, 2004 Мнения: 529 Местожителство: Студентски Град
|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 10:57 am Заглавие: |
|
|
Двулентов вариант - ФРС8М режеш на около 350-400хз и някой нискочестотен,
който си харесаш с чуствителност 88-89дб  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fugazi има известен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 3:28 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Oceanman според мен имаше нещо друго впредвид като ти предложи широколентов говорител,не да го използваш в системата си като среда,а за целия честотен диапазон... |
Ами аз имах същото предвид...
Система която не слиза по-ниско от 100Hz например,но с достатъчно реални среди може и да те откаже от баса като цяло
В общи лини това исках да кажа... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TomCrafT чете и пита

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 5:45 pm Заглавие: |
|
|
Целта е с минимум финанси ,максимум качество.Вложил съм много пари в големите колони,които се правят,но направо оглушавам в последно време.
Явно ще ги пусна за продажба тук,защото са малко над 200 W@8 Ohms ,което вече ми се вижда прекалено.От години слушам мощности и от части качество.Време е да променя това според мен.
Задължително е да не е fullrange говорител,а нещо максимум за среди и ниски и най-вече с твърдо окачване.Днес забелязах че TVM-чето е с меко окачване и директно ме отказва този факт!
Мисля си за 8PW3 на Selenium ,защото отговарят на изискванията.Ако някой може да е компетентен нека говори,защото за марката не знам много и ще разчитам на вас.FullRange не бих направил за момента само и дори заради стиловете музика ,които слушам и знам как действат честотно.Благодаря отново на всички ,които се отзоваха и мислят да се отзоват!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zmej има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 5:51 pm Заглавие: |
|
|
Kaжи си бюджета, за да могат хората да те ориентират към съответни марки и модели говорители... Колкото до окачването - точно обратното - гледай да е меко...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 6:09 pm Заглавие: |
|
|
Селениума го забрави за качествена музика-това е музикантски говорител бразилски работил съм с такива и не съм очарован  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ Popa има известен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 6:49 pm Заглавие: |
|
|
Чакай да обобщя , че май се объркахме всички какво точно искаш ... Значи доколкото разбрах търсиш нещо евтино , да не е фулрейндж система , да не е мощно , да звучи естествено , може да е дву или трилентова ситема. Правилно ли съм разбрал?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TomCrafT чете и пита

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 6:56 pm Заглавие: |
|
|
Обобщено:
Нискобюджетно проектче като не смятаме MDF-то.
Двулентова системка,защото за високите нямам вяра на fullrange.
Твърдо окачване-гумичките не са ми на почит-твърдото окачване вади ниските каквито ги обичам.
Трябва ми нещо,което да изкарва средите прилично и някакви евтинки високи.Ще се храни или от реплика на GainCard,тоест ГейClone или от DoGC.Ще предоставя опция за избор на един приятел ,за който ще правя DoGC и другото ампче си е за мен.
И все пак съм сигурен,че каквото и да изработя сам ,ще съм безкрайно доволен от двете си ръце!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|