Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Продавам СТК-тата дайте някоя А+Б схема за 50-60Вата@8Ома
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Продавам СТК-тата дайте някоя А+Б схема за 50-60Вата@8Ома
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BlackBLOODS
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2004 8:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile

мисля че ще остана последно на тази конфигурация.В крайна сметка сателитите ще свирят малко по силно, но нали за това са на отделни ампове.За да ги балансирамSmile

Да се върнем само на въпроса по темата:

С какви усилватели да ги храня тия неща?
В момента мисля за 3*feedforward@45V, но за сателитите специално тая мощност ми е ненужно голяма.

Widow?Smile
Върнете се в началото
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2004 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато си купих, ARZтите ги пуснах малко да ми посвирят само така - без кутии и определено не ми харесаха. Неравномерностите във средите се чуват определено и високите се губят. АРНнките без кутии звучат по меко, макар че им се губи детайла, което най-вероятно се отразява на 3Дто. Усилвателите за 25лв най-вероятно са без трафовете и електролитните кондензатори, което е на практика по-скъпата част от усилвателя, а доброто решение е всяко стъпало да си има захранване(тип двойно моно за мен е най-доброто решение). Борил съм се с активни филтри, аналогови и DSP кросовъри, и борбата е не малка - фазите си играят както си искат, честотите бягат - резултата е мазало в по-голяма или по-малка степен. Както и настройката на фазата на Събовете - въпреки, че не съм голям слухар винаги усещам когато има включен съб, защото му е избягала фазата, спрямо някоя от колоните, а припокривана във високите ниски винаги има(поне така си мисля аз). За добър 3Д според мен е важна часта 700Хз - 3Кхз, максимум 4Кхз, а извън тази област дори малко спадане няма да му навреди - това спокойно можеш да постигнеш с АРН и средно добра пищялка. Освен това - прави съм такива колони - 5 или 6 чифта и резултата е добър - бюджетни колони особенно подходящи за ритмична, електронна или твърда музика. Ако ти липсва детайл или 3Д (аз му казвам Саундстедж или да не ти затваря добре сцената), можеш малко да му засилиш средите - часта 700-3000 Хз. АРЗ, според мен са, май са по-подходящи за акустична музика, облечени в ТЛ или Хорна и задължително Фул Реиндж. Но при акустичната музика, където недостига на бас и спадането във високите не е толкова болезнено, е задължителена точноста и детайноста във възпроизвеждането, а аз не знам дали АРЗ ще отговори на това предизвикателство. Това разбира се е само мойто скромно мнение и ако вашата практика ме опровергае, аз само ще се радвам, защото имам 2 бр, АРЗки и с удоволствие ще си сглобя нещо смислено с тях.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
Removed

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2004 10:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за бягането на фазата на суба, смятам че ако не стане с моята карта ще си взема нещо по добро...
Бях гледал някаква карта която можеше при нея софтуерно да си променяш фазата на баса...

Стъпалата само ги смятам 25лв.Трафове имам 2 парчета по 250-270ВА. Кондензаторите и изправителите не са ми в сметките все още. Имам 40000uF тука за сега, после ще търся направо някой големи да вземам.

Иначе за АРЗ-то добре щом казваш че не ти харесваSmile
Според мен обаче АРН-то никак няма да се справи да свири средите.
Трбва да му ги дигам с еквалайзери и т.н...
А АРЗ-то е чувствтелно хем 91дб, като сложа 2 стават 94@60Вата...

Не знам предложи някой друг широколентов,за тия пари..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 12:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry za keyboarda,ama wecherno wreme sym ot klub,kakto predpolagam znaete.
Wsichko towa po dolu e inspirirano ot fakta,che powecheto hora tuk trygwat s full range driver,sled koeto pochwat da go podpirat otgore,otdolu i ne znam otkyde drugate,zashtoto neshto tam nqkyde si mu bilo kucalo.
Iskam da utochnq nqkoi polozheniq ot ponqtieto Hi-Fidelity,dokolkoto na mene sa ponqtni ili kakto az gi razbiram:
1.Naj wazhnata chast spored men e amp-a.

Dobyr usilwatel s nedotam dobyr full range driver dawa neweroqtni rezultati!Dyrwen amp i s naj dobriqt goworitel obiknoweno ne e po dobroto reshenie...

Dopylnitelnite ustrojstwa ot roda na equalizer-i,tonkorektori,loudness-i i t.n. ne sa podhodqshto dopylnenie kym sistemata za zwuk u doma.

Predwid na towa,che mi se e nalagalo da lepq kakwo li ne(za kogo li ne),
izboryt ne e koj nzae kolko bogat obiknoweno sa Class A,Class A+B,Pure A single ended...klasowe kato B,AB,C,D nqmat nishto obshto s wisokata wqrnost i prosto w sluchaq ne wlizat w smetkite(e,na nakoj mozhe da mu hareswa).Ne nameswam lampowite usilwateli tuk!

Class A-imam predwid protiwotakten amp,na kojto toka na pokoj e 15-25% ot maksimalniqt-za mene stojnosti nad 0.5-1A sa naj podhodqshti-obiknoweno audio tranzistorite-bipolqrni i MOSFET imenno nad toq tok wlizat w linejnata chast na harakteristikata si.
Prawilno nastroen A+B(Feedforward Error Correction)obache e po detajlen-dazhe i matshushitskata shema na A+B - class A s uprawlqwane na zahranwaneto mu ot class B amp,nezawisimo ot wyzmozhnostta za po golqm nachalen tok,ne uspqwa da se sprawi s konkurenciqta.
Class A+B e naj dobroto reshenie(pak spored men) po otnoshenie kachestwo/cena.
Pri prawilno nastroen most zwukyt mu e detajlen,dinamikata pochti srawnima s taq na "single ended pure A",mnogo dobro 3D,koeto se postiga i s po ordinarni boksowe.
Single Ended Pure Class A-mozhe bi naj dobrata wersiq,ne samo spored men.Nedostatycite-golqma razsejwana moshtnost,malyk KPD,malka izhodna moshtnost,no pyk drugoto - dostojnstwata mu-za tqh prosto si struwa da platish cenata na nedostatycite.Mozhe bi naj tochnoto opredelenie za zwucheneto mu e:Mnogo dobra detajlnost- ima q i pri naj idiotskiq Heavy Metal.Neweroqtna dinamika-nared sys zwucite s golemi niwa e wyzmozhno da se chuqt drebnichki tihi detajli,koito stndarten AB usilwatel posmyrtno ne mozhe da wyzproizwede-te prosto izchezwat w marmalada ot harmonici,koito usilwatelqt wkarwa.
Speakers:
Spored teoria na elektroakustikata idealniqt goworitel e s idealno ednakwo niwo w celiqt chuwaem chestoten diapazon(20-20000 cycles),bez izkriwqwaniq,s nulewi prehodni procesi.
Razdelitelnite filtri sa prosto neobhodimost ot fakta,che obiknoweno nqma
podhodqsht goworitel,koito zadowolitelno da wyzproizwede celiqt spektyr.
Taka beshe dopredi okolo 20 godini- w momenta ima dostatychno swestni goworiteli,koito dostatychno dobre se sprawqt s taq zadacha.
Razdelitelnite filtri,pri razdelitelnata chestota,osobeno w diapazona 400-4000,kydeto choweshkoto uho e naj chuwstwitelno sa edin mnogo losh,no neobhodim KOMPROMIS!Za men mnogo golqm...
Zatowa firmite,praweshti kachestweni boxowe zalagat na dobri drajweri,raboteshti s filtri obiknoweno ot 1-wi red.Wse pak serijnostta si kazwa swoeto-naprimer w Jamo 707i filtrite na basite(isobaric,4th bandpass) sa sys feritna syrcewina.Ako pitate proizwodiltelq,toj shte wi izwadi ot 9 kladeneca woda-che taka e mnogo po malko elektricheskoto syprotiwlenie i t.n. Istinata obache e edna-mnogo po skypo e da se polzwa
induktiwnost s wyzdushna syrcewina.
Taka,da prodylzhim:
Dori i pri ESL ideqta e da se izpolzwa edin drajwer s wyzmozhno naj shiroka lenta,kato pri neobhodimost se slaga otdelen bass panel ili se polzwa sub s obiknowen elektrodinamichen goworitel.Sreza se prawi obiknoweno w diapazona 160-200Hz,kato po toq nachin se oblekchawa srednowisokochestoniqt goworitel-lipswa doplerowoto izmestwane pri sredni i naj weche pri wisoki,bez da postrada 3D-to-zwucite ot niskochestoniqt diapazon poradi golqmata dylzhina na wylnata nqmat qsno izrazeno stereo(minawame samo s edin drajwer za dwata kanala) i choweshkoto uho ne e tolkowa chuwstwitelno za fazowite razliki(a te sa naj malki imenno pri crossover ot 1 red).
Dotuk wsichko kloni w edno naprawlenie-izpolzwaneto na kachestweni drajweri s wisoka chuwstwitelnost,sposobni da wyzproizwedat s naj malko izkriwqwaniq i nerawnomernosti celiqt chestoten diapazon.
Za srawnenie-FE206E na Fostex struwa okolo 85$ w USA,Edin 226-07 e 35 kinta,kato e neobhodim sredno i wisokochestoten goworitel-t.e. cenata kloni kym 100 kinta i nagore-za men towa e neoprawdan razhod.
Po dobre bi se poluchilo s 8"sub+fullrange driver,pyk bil toj i ARZ6604/8.
Taka bihme zapazili sreza pod 400Hz,shte raztowarim full range driver-a ot diapazona s naj golqmo energijno niwo-basite,ottam toj shte mozhe da ponese po golqma moshtnost ot nominalnata si,tyj kato xmax pada drastichno i goworitelqt raboti w zonata na linejno izmestwane na membranata si.Obiknoweno namotkata e izchislena da se towari s nominalnata moshtnost no za celiqt chestoten diapazon na goworitelq.
Ne sym priwyrzhenik na mnogolentowite sistemi i mislq,che imam osnowatelni prichini da e taka.Wseki rano ili kysno stiga do negowata si istina,towa tuk si e moe mnenie i towa,che go izkazwam publichno ne wi zadylzhawa da mu se dowerqwate Smile

Последната промяна е направена от Daniel Petrov на Сря Дек 08, 2004 3:37 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojo написа:
Когато си купих, ARZтите ги пуснах малко да ми посвирят само така - без кутии и определено не ми харесаха. Неравномерностите във средите се чуват определено и високите се губят.

Bojo,turi gi w kutii s wata i pak gi pusni da gi chuesh-ralikata e ubijstweno golqma Smile
I az naprawih taq greshka,ama posle gi turih w 25 litra i gi zakachih na class A-to.BG20 prosto posmyrtno ne mozhe da izwadi tiq wisoki i takawa rawnomernost!
Zabrawqsh za interferenciite pri gol foworitel Smile
A pri toq sa opredeleno w poweche-mozhe bi zaradi osobenata konstrukciq na shasito.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети