| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Visaton чете и пита

Регистриран на: Mar 25, 2006 Мнения: 106 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 7:28 pm Заглавие: SE power amplifier klass A 5W |
|
|
Здравейте
Мъча се да събера един приличен SE power amplifier klass A 5W ама нещо не ми идват схеми на акъла някой може ли да ми даде такава схемичка ама с биполярни и максимално малко елементи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojidar Bojanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 7:43 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 7:53 pm Заглавие: схема |
|
|
В Интернет има хиляди схеми. Хайде, направи си малко труда, пък после да коментираме. Виж и схемите на Даниел. Трябва да имаш и собствено мнение.
С уважение Жоро |
|
|
 |
Teodor Ainadjiev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 28, 2004 Мнения: 529 Местожителство: Студентски Град
|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 9:07 pm Заглавие: |
|
|
Visaton как да ти дойде нещо на акъла, само с мерак не става  |
|
|
 |
radioton има известен опит

![]()
Регистриран на: Mar 05, 2006 Мнения: 22 Местожителство: Плевен, Солун
|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 1:12 am Заглавие: Re: SE power amplifier klass A 5W |
|
|
| Visaton написа: | Здравейте
Мъча се да събера един приличен SE power amplifier klass A 5W ама нещо не ми идват схеми на акъла някой може ли да ми даде такава схемичка ама с биполярни и максимално малко елементи  |
Извинявам се за спама но сега е момента да спомена че експериментирам с еднотактник в режим клас А без делителен кондензатор и без обратна връзка. Няма как да вдигна мощността над 1 ват обаче. Ако му лепна изходни трафове за да не ползвам генератор на ток това грешка ли е . ?
Някой правил ли е такава измислица. Транзисторен с изходни трафове !!! |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 9:04 am Заглавие: AB |
|
|
| Преди около 30 години се произвеждаше в КРТА - В.Търново радиоприемник - "АБ" с мощен германиев краен транзистор (български) и изходен трансформатор. Той има много модификаций. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 9:26 am Заглавие: |
|
|
И тук във Враца едно време правеха едни май са за тези колони по площадите с повече от 5 средночестотни говорителя....
иначе е реализиран с КД503 като крайни-и 300 ватови трафове за изходни - с една дума-не свири грам!Не мисля че е добра идеята за подобно нещо-но все пак можеш да пробваш и да споделиш. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 11:29 am Заглавие: Монтана |
|
|
| По-точно в Монтана произвеждаха, мощни двутактни крайни стъпала с високоволтов трансформаторен изход за жичната радиофокация. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 12:59 pm Заглавие: |
|
|
Възможно е и в монтана да е имало такоз нящо
но тук аз от завода "Милинкамък" си взех един само заради захранването, кутията и радиаторите барабар с крайните на цена под тази тогава само за трафа! |
|
|
 |
Yoan Petrov BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 20, 2004 Мнения: 146 Местожителство: Монтана ( студент в София )
|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 4:07 pm Заглавие: Re: Монтана |
|
|
| Goro написа: | | По-точно в Монтана произвеждаха, мощни двутактни крайни стъпала с високоволтов трансформаторен изход за жичната радиофокация. |
Любимите стъпала на всички музиканти в Монтана и околието. И аз съм имал такова, но няма да коментирам то е ясно как свири  |
|
|
 |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Някъде бях гледал схема на еднотактник с 2SK135 с изходен трансформатор... Пишеше, че е на Hiraga.  |
|
|
 |
RFT чете

Регистриран на: Nov 13, 2005 Мнения: 11 Местожителство: София,кв.Витоша
|
|
|
 |
Nikolai Nikolov отстранен
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 9:33 pm Заглавие: |
|
|
За какво си говориме просто... Във нашият район им викаме на тея стъпала Б60-тки  _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|] |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 10:08 pm Заглавие: |
|
|
| sith-cat написа: | Някъде бях гледал схема на еднотактник с 2SK135 с изходен трансформатор... Пишеше, че е на Hiraga.  |
Става дума за Nemesis на J.Hirahga. Наистина свири.
Hitachi 2SK135 обаче и скъпи и дефицитни. |
|
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 7:31 am Заглавие: Re: Монтана |
|
|
| mafia_1987 написа: | | Goro написа: | | По-точно в Монтана произвеждаха, мощни двутактни крайни стъпала с високоволтов трансформаторен изход за жичната радиофокация. |
Любимите стъпала на всички музиканти в Монтана и околието. И аз съм имал такова, но няма да коментирам то е ясно как свири  | BC+C как искате да свири това нещо Че той един автоусилвател ще свири по-добре Преди много години в сервиза един колега ги ремонтираше и беше му побеляла косата от тези монтански стъпала-купувал съм по 200-300 КД-та и по 40 кг трафове за тези стъпала от завода в Монтана и пак няма насмагане  |
|
|
 |
|