Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vmlinuz чете и пита

Регистриран на: Jan 12, 2008 Мнения: 72 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 10:18 pm Заглавие: |
|
|
Имам един въпрос т.е. 2
Лесно ли се намират частите и колко пари ще излезе всичко горе долу? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Stanislav Bratanov има опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 10:45 pm Заглавие: |
|
|
vmlinuz написа: | Имам един въпрос т.е. 2
Лесно ли се намират частите и колко пари ще излезе всичко горе долу? | За схемата която аз ти дадох ли питаш? _________________ "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vmlinuz чете и пита

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
Stanislav Bratanov написа: | vmlinuz написа: | Имам един въпрос т.е. 2
Лесно ли се намират частите и колко пари ще излезе всичко горе долу? | За схемата която аз ти дадох ли питаш? | еми аз питам принципно защото още несъм избрал схема, но за тази която си дал колко ще излезли?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 11:32 pm Заглавие: цена |
|
|
За схемата подобрен JLH захранване + части за 2 канала излизат около 220~240 лева ( зависи от крайните транзистори)
Отделно платки около 30-50 лева.
Не напоследно място радиатори !!! около 100 лева - ще съм доволен ако намеря за толкова .)
Кутия много или нищо.
Радиатори откъде ? Подскажете моля Ви ! ГОЛЕМИ И ЧЕРНИ от Farnell са по 30-40 евро. Гледах с heatpipe от PC ама няма места за дупки, абе не стават. На лъвов мост имат ама пак ми се виждат лабави... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vmlinuz чете и пита

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 11:44 pm Заглавие: |
|
|
да ти кажа не си прав тоя "SEWA" няма да излези много освен самото захранване.Самия усилвател се състой само от 1 транзистор който не струва много (от комет.бг 1.04евро на бройка до 25бр.) не като гледах снимките във diyaudio.com нямаха даже и платки .. а защо трябва да са някакви определени радиатори аз май имам от транзистори от влакове. незнам какво е останало но се 2 ще се опитам да си намеря  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Съб Мар 15, 2008 12:18 am Заглавие: ,, |
|
|
Thermal resistance:0.5°C/W е желателно !
например
разсейване от около минимум 50W на трансистор -поне 4 такива радиатора по 55 лева и айдеееее ....
Замислям се вече за лампово усилвало или за интеграла (ебаси) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dimithehunt има опит

Регистриран на: Oct 12, 2005 Мнения: 64 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 15, 2008 9:23 am Заглавие: |
|
|
Имай впредвид, че SEWA е изграден от едно стъпало Общ Дрейн. Тоест усилването по напрежение е по-малко от 1 и ще ти трябва предусилвател с възможности от сорта на 6-8V на изхода при сравнително малко изходно съпротивление. Може просто да добавиш входно стъпало Общ Сорс изпълнено с JFET и да му съобразиш усилването с изискванията си или да промениш цялата схема на едно стъпало Общ Сорс. _________________ If you read this line, remember not the hand that wrote it.
Remember the verse, songmaker's cry, the one without tears... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dimitar_PG13 чете

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 10:47 pm Заглавие: |
|
|
al_bundy316 написа: |
Но повече може би ще те впечатли ето тази схема... |
Хе, хе, мой човек цитираш едно класическо изпълнение на Джон Линзли Хууд; за статии и подробности за схемите на Хууд виж тук - http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhupdate.htm и тук
http://www.tcaas.btinternet.co.uk/index-1.htm
Тук му е мястото да споменем и Жан Хирага - той подобно на JLH също е класик в клас А. На линка по долу са описани два от най-известните мy клас А усилватели - 8-ватов (Le Monstre) и 20-ватов.
Статиите са на английски и френски от броеве на списание l’Audiophile. Аз мога да преведа от английски ако се интересувате ..
http://www.tcaas.btinternet.co.uk/hiraga.htm
Cheers,
D. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
al_bundy316 не знае къде се намира и какво говори

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 11:24 pm Заглавие: |
|
|
Че аз не съм претендирал за авторски права... . Само предложих схема. А иначе тази схема я има в много разновидности и версии... само мерак да има човек да ги пробва  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dimitar_PG13 чете

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 4:41 am Заглавие: |
|
|
al_bundy316 написа: |
Че аз не съм претендирал за авторски права... . Само предложих схема. А иначе тази схема я има в много разновидности и версии... само мерак да има човек да ги пробва  |
Исках само да се изтъкна че разпознах схемата която си дал , мисълта ми беше че си предложил много добра схема Сериозно, и аз имам планове за много проектчета свързани с усилватели но за съжаление времето ми е много кът. В момента съм се захванал с едно импулсно захранване на базата на Buck конвъртър LM5116 и това проектче ми изяжда цялото свободно време.
Cheers,
D. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 2:37 pm Заглавие: Мерси |
|
|
Благодаря на всички!
Ама нещо радиаторите за клас А 2х20W при 4A ток на покой се оказват непосилна задача - няма намиране. Засега съм на пауза. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 7:59 pm Заглавие: Разни въпроси |
|
|
Намерих радиатори http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8967
Нека от хората с опит някой да сподели:
--Допустимо ли е да не се изолират от радиатора крайните транзистори
--Ако не са изолирани може ли да се монтират транзисторите дето са по двойки на общ радиатор (колекторите и без това са заедно)
--т.е. изобщо добре ли е да е ел.свързан радиатора особенно когато за клас А ще е външен за кутята.
Това го мисля заради намаляване на темп. съпротивление транз.-радиатор ,а иначе ще ми е доста по-трудно да изолирам радиаторите от шасито.
За транзистори загледах 2SC5242 / TOSHIBA по 2$ от Digi-Key - мисля доста изгодно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: |
|
|
На въпросите си отговорих сам- глупости питам.
Въпрос по шасито- трябва ми МАСИВНО ВЕНТИЛИРАНО ДЪНО.
Да става за монтаж на трафовете. Иначе два дни си играх да сглобя конструкцията. Алуминиевият винкел е от практикер 2x 8,60лв., ъглови планки 8х 90 ст. 2броя поцинковани планки по 1,60лв.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: |
|
|
 _________________ aka. Demon
www.stivox.com |