Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Stanislav Bratanov има опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: |
|
|
Ако радиаторите са завити с болтове за рамката е желателно да ги махнеш и да сложиш нитове.Причината е че поради разликите в температурите при включен и изключен усилвател болтчетата може да се саморазвият  _________________ "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
|
|
Stanislav Bratanov написа: | Ако радиаторите са завити с болтове за рамката е желателно да ги махнеш и да сложиш нитове.Причината е че поради разликите в температурите при включен и изключен усилвател болтчетата може да се саморазвият  |
Аз използвах гайки с вградени пластмасови "федершайби" от едната страна, когато си конструирах Зен-а и не са мръднали повече от 5 години. В интерес на истината използвах 10-ки гайки, които са доста масивни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
|
|
Слагаш федер/ зегер шайби и стягаш яко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 7:29 pm Заглавие: |
|
|
Идеята е захранването да е с меко включване. Къде да бъдат "омекотяващите" резистори - на масата не е добра идея? Мисля така да е:
С едно реле, което да шунтира след около 5 секунди едновременно и двата резистора (около 100 ома). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 7:57 pm Заглавие: |
|
|
На първичната на захранващия траф ми се струва най-добре. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
altium трупа сериозен опит

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 11:16 pm Заглавие: |
|
|
За всички желаещи да се пробват с PASS ALEPH 3 мога да предложа истински транзистори IRFP240-13pc., IRFD 9110-8pc, IRF9610-25pc.
На Интернешънъл Ректифайер са , както съм ги поръчвал в пръчките.Относително нови са на около година. На лично или на 0888 508375. Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2008 1:54 am Заглавие: |
|
|
but написа: | Идеята е захранването да е с меко включване. Къде да бъдат "омекотяващите" резистори - на масата не е добра идея? Мисля така да е:...................................
С едно реле, което да шунтира след около 5 секунди едновременно и двата резистора (около 100 ома). |
Здравей,
имам реализирани и JLH и SEWA-та за това мога да споделя че подобно меко захранване е излишно. Особенно Севата ако и сложиш повече на брой съпротивления /защото не намерих необходимия номинал/ стартира плавно.......като лампа  _________________ Made in home!
www.opelclub-bg.com/forum |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fun_funy чете

|
Пуснато на: Пет Яну 16, 2009 10:19 pm Заглавие: Здравеите |
|
|
Имам отчаяна нужда от помощ! Искам да си направя усилвателя от тази схема deto e po DoZ (с кондензатор на изхода, резистор кам маса и захранжане от 35 волта) и много се чудя и направо не знам какви диоди да използвам. А за избираемите резистори R11 и R13, пак се чуствам като в небрано лозе Моля ви се помогнете! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Яну 17, 2009 1:23 am Заглавие: |
|
|
Stanislav Bratanov написа: | Най-добрия транзисторен усилвател който съм чувал е този:
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=66822&highlight=
Забележи че сигнала се усилва единствено от 1 усилвателен елемент. За изходен кондензатор ти препоръчвам ROE, ELNA, задължително байпаснати с бърз неполярен кондензатор(полипропилен, стирофлекс, etc).
Наблегни силно на захранването и охлаждането. |
Явно не си имал голям избор на усилватели, които да чуеш, за да го кажеш това
Байпасването на бавен с бърз кондензатор не е толкова удачен вариант, колкото ползването само на бързи кондензатори... как ще взема да закача по 15 бр. К52-2 по 200мкф в паралел и ще се види къде зимуват раците и кой е правилнио звук  _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Нед Яну 18, 2009 11:30 pm Заглавие: Клас А. Реализирана схема. |
|
|
След ЕДНА ГОДИНА най-накрая пуснах единия канал. Ауууу, че то клас А пече здраво. Направо страхотия.
Има ли някой с по-голям опит, който да желае да чуе печката?
Нямам база за сравнение и не знам какво се е получило!
Свирна от раз, наложи се да намаля тока на покой от 2,5 на 1,9А при напрежение +/- 20,5V, защото радиаторите се напичат до парене.
В първия случай напича за 10 мин., във втория за час и половина.
Някой да го чуе-за София мога да го занеса където е удобно? Нямам друго освен комп. за звукоизточник. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Яну 19, 2009 8:03 am Заглавие: |
|
|
Начален ток 2.5 А е минимума за това захранващо напрежение. Така че увеличи радиаторите и помисли за изолационните подложки които имат също голямо термично съпротивление. Измери температурата на корпуса на транзисторите, след поне 2 часа работа, и изчисли температурата на кристала. При околна температура 40 градуса, температурата на кристала трябва да е с поне 10 градуса по-ниска от допустимата на траназистора. _________________ "Не съм достатъчно млад за да знам всичко" Б. Шоу |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fun_funy чете

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 10:34 pm Заглавие: Здравейте |
|
|
отново имам запитване към вас. и пак за същата схема. Тези транзисторчета MJL4281 са малко трудни за намиране. Бихте ли ми дали някои по-масови и с почти същите параметри. Много ви благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 10:49 pm Заглавие: |
|
|
За да не слагаш вентилатори пробвай с "комини" от картон над радиаторите, те ще създадат допълнителна тяга и може да се окажат достатъчни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zaio_85 чете и пита

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 12:16 am Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | За да не слагаш вентилатори пробвай с "комини" от картон над радиаторите, те ще създадат допълнителна тяга и може да се окажат достатъчни. |
Лошото е,че ще трябва и коминочистач.
Не съм виждал досега усилвател с комин,но ти си по вещ може да ни покажеш на снимка и дали има ефект от него. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|