Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
titan Търговец

Регистриран на: Aug 11, 2004 Мнения: 24 Местожителство: София , ул. Солунска 39
|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 6:07 am Заглавие: ПОКАНА |
|
|
Покана за членовете на бгаудио и всички , които разбират от качествен звук и за всички , които желаят да разберат какво е качествен звук съм организирал една демонстрация с колони на РМС ЕВ1 . Ще бъдат захранени с ARCAM PM1 / C31 / CD37 . Не съм сигурен дали в клас до 70000 лв ще има колони , които да ги бият )
Така че чувствйте се поканени от 8 ми до 13 ти Септември , след което ще бъдат инсталирани на собственика им. НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lozanov има опит

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 6:44 am Заглавие: |
|
|
Доста силно изказване, още повече при окомплектовка с Аркам ЦД37, който според личното ми мнение не е плеарът на хилядолетието. Независимо от това аз поне ще мина да ги чуя.
Ценовата граница 70 000 е доста сериозна и в нея поне аз имам няколко фаворита. Ако тези се представят на описаното ниво ще бъде интересно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
titan Търговец

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 7:05 am Заглавие: |
|
|
Трябва вече да са на път и на 7 ми да са в София, тогава и аз се прибирам, все още съм на ИФА. Сравнявах ги около седмица в магазина на мой много добър приятел във Виена с новата гранд утопия на Jm Lab,
и с още няколко други сериозни колони и не открих разлика, всичко бе свързано с Bryston, но тъй като моите Bryston ще пристигнат по-късно нямам друг избор освен ARCAM. Пък и честно казано мисля, че е добро решение. Относно CD37 съм сигурен, че не е най-доброто в света, но не е плейър за подценяване. На тестовете във Виена също се представи отлично, сравнявайки го с плеър Goldmund за 15000 Евро. Разликата е толкова нищожна, че лично аз я пренебрегвам.
A ти с какво и къде си сравнявал CD37 ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lozanov има опит

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 7:20 am Заглавие: |
|
|
Теста на Аркама е правен в Лондон, по предложение на тамошният представител го сравнихме с IPod с кабел премахващ влиянието на усилвателната част на Пода. Сравнението беше направено от чист интерес защото и Аркама и IPod-а са изпълнени с едни и същи дакове на wolfson. /Поне според симпатягата от Лондонския магазин/ След това същият тест беше правен и тук, за забавление.
В последствие на собствената ми система тествах IPod-а при същата концепция с настоящите ми източници и резултата беше повече от разочароващ. За IPod-а. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
titan Търговец

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 7:35 am Заглавие: |
|
|
Интересно... като се върна ще си поиграя , но не съм сигурен за този кабел Принципно от айпода не мисля че има начин да се вземе сигнал, освен това не съм сигурен дори, че са с еднакви дакове. А както знаем дака сам по себе си не е толкова важен, а по-скоро елементите около него . Колкото да айфон и айтъч има нова функция ремоте, която е много удобна за контрол на мултизонално аудио с wi-fi тествах го и бачка супер. Песните и инфото от компа може да ги видиш на самия айфон/тъч. От там всичко опира вече до колони и дак от компа.Между другото ще ми е интересен някой качествен външен дак на прилична цена за това приложение  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 8:53 am Заглавие: |
|
|
Lozanov написа: | Теста на Аркама е правен в Лондон, по предложение на тамошният представител го сравнихме с IPod с кабел премахващ влиянието на усилвателната част на Пода. Сравнението беше направено от чист интерес защото и Аркама и IPod-а са изпълнени с едни и същи дакове на wolfson. /Поне според симпатягата от Лондонския магазин/ След това същият тест беше правен и тук, за забавление.
В последствие на собствената ми система тествах IPod-а при същата концепция с настоящите ми източници и резултата беше повече от разочароващ. За IPod-а. |
Да не би представителят в Лондон да е "Кайзер електроникс"?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lozanov има опит

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 9:43 am Заглавие: |
|
|
Има вариант да се вземе сигнал директно от дака на IPod, същевремено има и вариант IPod-а да се ползва само като транспорт, Wadia имат такова устройство но само за щатският пазар /все още/, последното май става само с разрешение на Епъл.
Не бих издигнал в култ даковете , като презумция за добър звук. Същевременно не бих ги омаловажил, просто ги поставям на едно ниво с цялата компонентна база. Наистина удобството за работа с новите мултифункционелни устройства е несравнимо, както като функции, така и като цена, но ако говорим за звук, аз поне все още предпочитам старата концепция. Било то интегриран плеар, било транспорт с външен дак. А след като дискутираме Озвучителни тела на стойност 70 000 лева, според мен трябва да се насочим предимно към звука.
Кириле, честно казано не съм се напъвал да помня името на представителя, а и "Кайзер електроникс" не ми говорят нищо. Което надявам се не е в мой минус. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VStoev чете

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 12:39 pm Заглавие: |
|
|
Името на представителя при който слушкахме с колегата Лозанов беше/e Sevenoaks Sound&Vision
Първоначалната идея на посещението беше породено от интерес да чуеме и евентуално да се сдобиеме с прослувутият им музикален сървър FJ MS250. Явно момчето /продавача/ ще да е бил лош търговец защото идеята за пробата с iPod-а беше негова. Освен музикалният сървър преслушахме и CD36 и 37. Самото кабелче не е нищо особено - струва почти без пари и е чисто и просто Doc to RCA но поне се прескача отвратителният епълски усилвател. Самият под беше личният ми въз старичък - 20GB Color с дак Wolfson 8975.
Та в крайна сметка Аркам-а може и да не е чак толкова лош за цената си (като за нов източник) но определено не е нещо което някой с приличен критерий за звук би искал да слуша. Лично за мен причината е основно в избора на дакове, освен аркам съм слушал още няколко източника с дакова част на Wolfson и нито един от тях не показа нещо запомнящо се.
Конкретно за РМС ЕВ1 имам питане за цената им, аз поне съм ги срещал на около £6000. Може да се каже, че в класа си не са много лошо попадение, но в клас до 70 000 има доста голям брой неща които с лекота ги изпреварват. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
titan Търговец

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 8:53 am Заглавие: |
|
|
Доста добра цена е 6000 Паунда , тук цената е 21000 лв. Интересно ми е да чуя мнението ти, кое ги изпреварва с лекота, че аз се постарах доста да послушам и не намерих такъв продукт от наличните, а те бяха доста , но не искам да споменава марки да е е сърдят някои колеги.
Вероятно за теста ще донесат няколко хубави плейъра, писаха ми няколко човека вече, така че надявам се да се получи интересно  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lozanov има опит

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 11:43 am Заглавие: |
|
|
Титан, ще те навестим с колегата, предложението ти е интересно, още повече с допълнителните плеари. Нека не задълбаваме в темата по - добро или по лошо. На място ще има доста да коментираме. Надявам се да стане добра среща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VStoev чете

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 12:57 pm Заглавие: |
|
|
Въпрос на вкус казало кучето и ........ Но наистина както каза колегата Лозанов по добре на място да се проведе добър разговор, все пак слуховата памет и моментното настроение е нещо доста измамно и нетрайно.
Иначе от поканата ще се възползвам и съм сигурен, че ще е интересно и ще има какво да се види и чуе  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
titan Търговец

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Вече паднаха първите жертви на платените реклами )) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Marto (myst3) има известен опит

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 12:47 pm Заглавие: |
|
|
Какво ще рече това? _________________ ASUS P5B Deluxe | Core 2 Quad Q6600 @3600Mhz | CM Hyper6+ | 2x1GB TeamXtream Dark | Fortron FSP400-60GLN | NV 7600 GT ddr3 | Hauppauge WinTV-PVR-500 | 2x320 GB/16MB Seagate RAID 0 | CD-RW ТЕАС СD-W552CE | DVD-RW NEC ND-3500AG | NEC LCD2470WNX |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 1:42 pm Заглавие: Re: ПОКАНА |
|
|
titan написа: | ...Не съм сигурен дали в клас до 70000 лв ще има колони , които да ги бият ) |
Визираш само купешките, предполагам  _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|