Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:47 pm Заглавие: |
|
|
Не го разбирай като обида, но искаш твърде много а можеш твърде малко. Според мен, потърси си "kit", при който всичко е направено и трябва само да го вкараш в кутия по твой вкус В Ebay има доста решения, а и не само ... _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:01 pm Заглавие: |
|
|
Не го разбирам като обида,защото е вярно.Това е хобито ми,а не специалността.Литература на тази тема(схемотехника)съм чел само от любопитство в рамките на хобито ми.База имам от прчетеното през годините,но не мога сам да "творя" от самото начало на проектираното. Затова споменавам и за кит в горните постове. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 3:12 pm Заглавие: |
|
|
И аз не мога Опитвам се да те насоча.  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Чет Мар 12, 2009 4:12 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте отново.Дака вече е почти готов.Явно първоначално се бях подценил.Благодарение на споделената от вас информация и на материалите във форума(как да направя платката) вече съм на финалната права
Имам един последен въпрос към вас: волтажа на електролитите трябва ли да е точно със стоиностите по схемата или може да е по-голям?
Благодаря!
Поздрави,
Петър |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Мар 12, 2009 4:14 pm Заглавие: |
|
|
Не може, а трябва да е по-голям (добре е поне с 20% да е по-голям). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 10:33 am Заглавие: |
|
|
Здравейте отново.Уикенда сглобих устройството,но нещо не е както трябва и не мога да разбера какво.Топографията на платката и подредбата на елементите е точно по този чертеж:
Проследих всички пинове на TDA-то и на CS 8412 и коригирах пина SDATA на CS 8412(пътечката отиваше на съседния по чертежа).Останалите си съвпадат.При подаване на сигнал на входа на изхода се чува само брум(също и без сигнал на входа).Замерих захранването и се оказа че тук нещо ми куца.Замервам трафа и показва 18V.Като го свържа с платката на дака и замеря изхода на LM7805 и LM7809 ми показва по 1,5;1,3V.Не мога да разбера къде греша.Моля ако някой знае да ми помогне.
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 10:52 am Заглавие: |
|
|
Изправителите вързани ли са правилно? Трансформаторът със средна точка ли е? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fenkiller трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 11:32 am Заглавие: |
|
|
Да не си разменил + и -?!?!? _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Трафа е ANG,без средна точка.От 220V променлив на 16V променлив.И доколкото разбирам звеното от кондензатора(220 микрофарада) ,LM 7805 и LM 7809 e изправителя. 16 волтовия изход от трафа го подавам към плюса и минуса на гореспоменатия кондензатор.LM 7805 и LM7809 съм вързал по следната схема:
и очаквам да получа на изхода на гореспоменатите съответно +5V и +9V прав ток,но не става така.Може би тук някъде бъркам??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 1:45 pm Заглавие: |
|
|
Я спри за малко с опитите!
От думите ти разбирам че нямаш изправителна (грец) група с диоди , а направо подаваш променливото на входовете на стабилизаторите !?!?!?
Освен това с трансформатор с една намотка не може да се получи двуполярно захранване! _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 2:31 pm Заглавие: |
|
|
Отдавна не ме е било срам толкова.Веднага ще коригирам глупостта си.
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 4:25 pm Заглавие: |
|
|
Като гледам отново схемата нещо не ми е ясно.Казвате че трябва да е с двуполярно захранване(Ucc + ; Ucc - ; GND).Не ми е ясно къде по схемата отива средната точка?
Тази примерна схема на свързване по която мисля правилна ли е?
Или пак се бъркам?
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 4:55 pm Заглавие: |
|
|
Така става!  _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsc чете и пита

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 1:19 pm Заглавие: |
|
|
Захранването вече е ОК.На изходите на LM 7805 и LM 7809 имам съответно по +5V и +9V (+/- 0,2V като замерих).
Сега проблема е че няма звук.Като свържа всичко и пусна CD на плеъра(Pioneer DV-610) се чува нещо подобно на това като се пусне празна касета на касетофон,а като спра диска и този шум спира.Все едно CD-то е празно.Използвам коаксиалния изход и съм нагласил настройката на плеъра за digital out на ON.
Възможно ли е да съм повредил някой елемент от предишната си глупост по захранването или проблема може да се крие другаде?
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 1:24 pm Заглавие: |
|
|
Междинен въпрос: На твоето TDA1543 да не би накрая да има буква А?
И ще трябва да се вгледам сега как си конфигурирал изходите на I2S на CS8412... _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|