| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 11:47 am Заглавие: Dajte ideq za neshto sitno |
|
|
tuj kato neshto mnogo me dosurbqha rucete reshih da pravq malkite kolonki koito kirilov taka dobre opisa .
loshoto e che nqmam podhodqsht usilvatel za tqh - shte mi se da e neshto malko, koeto da moje da se subere na i bez tova super pretrupanoto mi komputerno biuro, no i da e dostatuchno dobro za da ne skapva totalno zvuka
imam edin usilvatel - bulgarski ... integralen... 2x75W na 4ohm i edin praven ot men 2x100 na 8 ohm... no mislq che i dvata ne sa podhodqshti /puk sa i golemi/ za tezi TL sladuri
molq da mi predlojite nqkakuv variant za tqh, shte pravq i lampov usilvatel, no s 3 W na 80 i neshto db koito davat kolonkite maj nishto nqma da izleze /puk i toj nqma da e mnogo maluk maj / |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 3:38 pm Заглавие: |
|
|
Аз също съм се замислил за подобно нещо само че за моита колонки.
За сега съм се спрял на 2 (+1) канала с LM3886 (gainclone) на по около 30W.
Но още нямам конкретна схема. |
|
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 3:38 pm Заглавие: |
|
|
Мога да ти предложа един малък вариант на А+Б
с 5534,БД139/140,БД637/638,
но нямам платка за него,само схема мога да ти дам.
Захранване от 2х15 до 2х20 волта.
100-на мА ток на покой на клас А усилвателя.
На 2х20волта ще извади 30-на вата на 4 ома или
15 на 8.
Подобна схема има в книжката "нискочестотни усилватели",
не помня кой беше автора...
Трябва да се променят стойностите на елементите от моста,обаче. _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
 |
|
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 6:03 pm Заглавие: С хубав усилвател... |
|
|
С хубав усилвател ще оцениш много добре малките ферарита. Наистина звучат страхотно, особено ако ги слушаш отблизо (около метър, метър и половина) и им пуснеш линейно аудио...
Но можеш да ги подкараш и с големите усилватели, не е супер проблематично. Тъй като са нискочувствителни, дъжат 30-тина вата.
Последната промяна е направена от Kiril Kirilov на Сря Ное 10, 2004 10:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 9:57 pm Заглавие: |
|
|
znachi, na purvo vreme reshih da gi sglobq i da vidq kakvo shte stane, che mi e adski liubopitno
za nachalo shte polzvam po-slabiq ot usilvatelite koito imam - nqma da gi dunq mnogo, mislq da gi slusham ot okolo 50tina cm razstoqnie....
dnes si vzeh material ot vuicho mi - talashit shte e - takova imashe... puk i ne vqrvam da e chak takava razlikata... malko poveche turkane shte e ama she se opravq P i smqtam da gi napravq pone tolkova hubavi kolkoto sa tvoite Kirilov ))
Btw s C200 li da gi lepq? az maj shte sloja i vintove za po-golqma zdravina i shte gi mina s kita otgore...
po natam shte mislq i za po-kachestven usilvatel...
Kirilov, ti kato gi pravi tezi kolonki gi napravi nerazglobqemi nali?
Pozdravi! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 10:25 pm Заглавие: . |
|
|
Ако ги правиш от 18 мм талашит, както и аз, няма нужда да им слагаш никакви винтове. Освен че е непрепоръчително, няма нужда. С тези малки размери спрямо дебелината на материала стават толкова солидни и здрави, че можеш да убиеш някого с тях или да си подпираш колата . Лепи ги с С200 или някакво подобно дървесно лепило. Мойте са неразглобяеми, но ако уточниш киличеството вата и пуснеш жицата, нямаш никакви други проблеми. Все пак драйвера отпред се сваля, а и конзолката за терминалите отзад е на винтове, така че имаш достъп до вътрешността, така че няма смисъл да ги правиш разглобяеми. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 10:34 pm Заглавие: |
|
|
ok - nikakvi vintove, draivera kak go montirash - po princip znam che e hubavo da e na boltove, a ne na vintove.... no ako shte se maha ne vijdam kak shte stane s gaikite otzad....
tochno takuv talashit shte polzvam ot nqkakvo biuro e maj
C200 sigurno shte polzvam - imash li opit s C300? maj e po-zdravo....
BTW predpolagam che za konstrukciqta naj-vajno e da se spazqt razmerite 35,3 na otvora na izhoda i 44,1 ot vsqkude na sguvkata
do sega ne sum pravil TL... estestveno shte se postaraq da spazq vsichki razmeri do mm da vidim kakvo shte izleze |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:02 am Заглавие: Не е критично... |
|
|
Не е критично дори да мръднеш от размерите. Въпроса е да не е значително. Можеш дори да опиташ да я направиш малко по-дълга, така ще слезе малко по-ниско. Ако надращиш някаква схема, пусни я тук и ще я качим за симулация на МатКад-а да видим какво ще излезе. Оушънмен-а ги прави вече насън тези симулации .
За С300 мисля, че е за строителството. Ако ти се купува по-скъпо лепило, тъй като отива много малко,разходи се до Бриколаж, има поне 20 марки, от мебелит, СХХХ до Bizon, все за дърво . Можеш и с болтови съединения, но трябва да намериш гайки с шипове, които да се забиват, когато стягаш отпред. Не знам как им викат по магазините, срещал съм наименованието на Rod Elliot на сайта http://sound.westhost.com/.
"Teе Nut" ги нарича. Ето го как изглежда:
.
Но ако си уточнил конструкцията и с дървесни винтове няма да имаш проблеми, издържат няколко монтирания и демонтирания  |
|
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 8:31 am Заглавие: |
|
|
Моя съвет е да спазиш размерите на Кирилов.С тази геометрия е постигнат оптимума на говорителя...И ватата...Много тънък момент...По принцип асовете съветват последната 1/3 да е празна,а предните 2/3 добре демпвани...ПРОБВАЙ....Рецепта точна няма.Всяка вата дава различен резултат.Правилото е:Ако думка гадно-слагаш вата,ако е прекалено дълбок,но слаб баса махаш от нея...Хубавото е да пробваш линията преди да я залепиш окончателно...И предвиди начини ватата да си остане на фиксираното място с течение на времето... Иначе лошо.... |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 10:45 am Заглавие: |
|
|
otnosno vintovete za zadurjane na govoritelq - nqmam nishto protiv i taka da e... siguren sum che shte e dostatuchno zdravo osobeno pri takova malko govoritelche - vij za nqkoj 15" bas ako go hvanesh s vintove posle shte si go tursish kude se e skril v staqta
oceanman, po princip mislq da zalepq vatata s c200 pak - taka sum napravil na golemite mi koloni i deistvitelno nqma murdane - tolkova zdravo se zalepi che kato iskam da mahna ot neq ne stava trqbva da q izskubq dokato ostane samo sloq zalepen za durvoto.... po vreme na testvaneto mi e misulta - shte q ponatupcha samo - ne vqrvam da murda mnogo za vremeto dokato utochnq kolichestvoto....
vie kakva vata polzvate? - az namerih edno magazinche za platove v koeto imashe dosta debela za podplata ... edna bqla takava mislq che shte e dobre s neq /magazincheto e na ulica eksarh iosif mejdu halite i pazara /
hmz taq tema maj veche e za druga sekciq ot foruma ama karaj
setih se da pitam - kirilov - tezi kolonki vidqh che gi durjish blizo do monitora a ne sa ekranirani - vliqqt li na monitora? magnitite im ne sa mnogo golemi no vse pak predpolagam che ako posedqt povechko vreme v blizost do ekrana shte ti napravqt ot onezi hubavi lilavo-sinio-cherveno-zeleni petna koito ako nqmash opciq za razmagnetizirane na monitora /koqto da raboti naistina / ne sa osobeno priqtni ... |
|
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 4:34 pm Заглавие: |
|
|
tezi gainclone izglejdat dosta interesno! struva si da poprocheta poveche za tqh tiq dni, ako mi haresat /koeto sigurno shte e taka/ moje da se obzaveda s nqkoj takuv, che i maj ne sa mnogo skupi kato cqlo?...
utre zapochvam da pravq TL-kite , jalko che reshetki shte ima chak sled mesec dva v magazina na Visaton, no takuv mi bil kasmeta puk i govoritelchetata izglejdat dosta dobre i bez reshetka....
Jalko che nqmam pod ruka cifrov fotoaparat da napravq i nqkoq snimka... no kakto i da e, kato gi zavursha toku vij iznamerq i gi snimam pone v gotov vid ....
kupih si kabel ot silikonoviq - kvadrat i polovina /ne mojah da namerq po-golqmo sechenie na prilichna cena struva mi se che 4lv/m za 4 kvadrata ne e normalna cena..../ kakto i da e tozi shte mi svurshi rabota, ednoto jilo e bqlo drugoto medno, choveka vuv Visaton mi kaza, che e posrebreno /koeto silno me sumnqva - no dano da e vqrno - nadqvam se da ne e kalajdisano / |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 6:37 pm Заглавие: |
|
|
Кирилов, моля кажи от къде взе тези черни винтове - и те ли бяха към комплекта от решетки - както ми дадоха винтчета за задните панели? защото обиколих железариите около нас и намерих само едни гадни бели винтове, с които ще стане работата ама няма да е красиво pls HELP  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 1:33 am Заглавие: Черни винтове |
|
|
| Аз май ги купих заедно с решетките. Не помня точно. Скъпи са, по 26 ст. но не е болка за умиране. Купих и едни с матова повърхнина и плоски глави, за конусен-фрезенкован отвор, които макар и за метал станаха перфектно за задните терминали. Тях ги взех от една железария на Пиротска. Ако вървиш от Сливница по Опълченска и свиеш вляво по Пиротска, 30-тина метра навътре отляво има магазин за бои, лакове, китове и дребни железарийки, та там ги имаше тези витчета и бяха на нищожна цена. Работи дори и в неделя до 14:00 май... |
|
|
 |
|