Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 11:34 am Заглавие: Моля дайде съвет
В колата съм със AIWA CDC-R 504MP и този плеър има изход за усилвател(rear) или активен subwoofer. Та реших с малко пари да си направя такъв, но въпроса ми е за това каква схема да ползвам за усилвателя, дали да е моно или стерео, нямам си идея от това, от една страна входа към усилвателя е от два канала, а от друга изхода е към един високо говорител. Менюто на плеъра позволява да се зададе какво точно си включил към този изход и да се сложат LPF.
Купил съм си BKH 0922, но още не му е готова кутията, а иначе си направих усилвател с TDA2003 ама не съм убеден, че ще върши добра работа.
Общо взето проекта се развива на сляпо и по метода на пробите, грешките и доизкусуряването, та всякакви практически съвети от ваша страна са добре дошли.
Кажете и за кутията на колоната, тъй като нямам много излишно място в колата, предложете някаква конструкция.
Мерси предварително.
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 2:26 pm Заглавие:
не си се объркал , изхода е един и ти трябва моно усилвател . усилвателя е хубаво да работи направо на 12 волта за да не си тровиш живота с DC/DC преобразуватели . клас АБ ще ти свърши идеална работа , но забрави за ТДА-то . насочи се към нещо друго , а и с тоя български говорител няма да постигнеш нищо задоволително.
гледах едни проекти за направа на кутия за суб , която седи под седалката , също можеш да използваш и багажника като обем , но не е особенно удачно.
аз лично за авто-субове ползвам ТДА1562 - 60вата на 4 ома, обаче при 10% клир...... ( това е по спецификация дадена от Филипс).
Лесен е за сглабяне и тръгва от раз! Струва около 16лв. Има и китове на неомонтана с него, но не ти препорячвам да им ползваш платката.... много е зле. Трябва да предвидиш pullup резистори на краката за избор на режим и муте, и някоя дуга защите срешу обръшане на захранването и всичко е О.K. Пуснал съм доста такива усиватели и на макетни платки, така че и това е изпитано .
Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 8:33 am Заглавие:
Купих я тая схема TDA1562, само че нямам спецификация, от магазина обещаха да дадат, но ако имаш под ръка схемата, може да ми я пратиш на мейла.
Аз по скоро за колоната се тревожа, направих си кутия за говорителя, но поради липсата на място е само 10 литра, а тъй като не мога да си изчисля диаметъра и дължината на тръбата за сега поне ще е затворена, дали ще вади добър звук и в такъв вариант?
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 2:44 pm Заглавие: TDA
Здр,
Значи кит ли си купил или само чип?
Ако е само чип, предполагам че ще го сглобяваш сам, така че имай предвид накои особености. Използвай 10000 микрофарада кондензатори или 2 по 4700 в паралел (аз така правя защото е по-евтино). Предвиди пул-ъп резистори на краката за избор на режим и стенд бай. При настройката ще ти бъде много полезен диагностичния светодиод, така че най-добре го изведи и него. Инак уилвателя тръгва без проблем и не се нуждае от голям радиатор.
Цитат:
Аз по скоро за колоната се тревожа, направих си кутия за говорителя, но поради липсата на място е само 10 литра, а тъй като не мога да си изчисля диаметъра и дължината на тръбата за сега поне ще е затворена, дали ще вади добър звук и в такъв вариант?
Не зная какъв говорител ще ползваш но имай предвид че в колата по принцип под 60Хз баса се чува много повече от колкото в обикновена стая. Така че опитай така с затворен обем, пък кой зае може и да ти хареса
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 9:05 am Заглавие:
Благодаря на всички за отговорите. Направих го тоя усилвател и съм доста доволен от него, но говорителя в затворената кутия определено не ме удовлетворява, така че ще пробвам да го дупча отзад. Моля кажете ми за тоя говорител BKH 0922 орентировъчно какъв диаметър трябва, а пък аз вече ще експериментирам.
И друго нещо, което искам да споделя, сложиш усилвателя в жапката в една ниша, където няма нищо, както и да е. Имам някакво реле в колата, което излъчва много гадно и ми беше много трудно да изолирам тези излъчвания, случвало ли ви се е и на вас?
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 2:21 pm Заглавие: Re: Моля дайде съвет
Vzemi si kupi edin ferrit R34 na KASCHKE ot Comet electronics za zahranvaneto i si napravi
edin svesten usilvatel.
Ne boli chak tolkova mnogo
A i ne izliza mnogo pari,az gi pravia tuka na manifaktura
moga da ti dam shema,pcb i component location.
Pishi ako iskash!
Usilvatelia mozhesh da go vidish v razdela za Quad-a.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети