Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 10:10 pm Заглавие: |
|
|
BotsRevenge написа: | Явно проблемът се състои в охлаждането. Когато държа чипа с пръсти, усилвателят свири толкова дълго, колкото аз издържам да си държа пръста. Като го закрепя за радиатор със стайна температура, намазан с термопаста, усилвателят свири едва 3-10секунди. С пръст отгоре издържам около 20 секунди. Пробвах да сложа една 1мм тънка малка пластинка между пръста ми и чипа - свири около 15тина секунди и се самоизключи преди да започне да ми пари.
| Що не го държиш в уста Може да свири няколко минути Направи го с еднополярно захранване,ако искаш да ползваш същия трансформатор.Тогава цялото напрежение на чипа ще бъде 38/все едно 2*19/и няма да имаш проблеми.Не разбирам обаче как пръста ти е по добър от алуминиев радиатор.Да не би да слагаш дебели изолационни подложки  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BotsRevenge има опит

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 10:19 pm Заглавие: |
|
|
Говорителчето е 8 ома. Пробвах и с две последователно, но положението е същото.
Редакция:
В момента съм го свързал еднополярно. Иначе отивам на 78волта.
А това за пръста... Ами възможно е термопастата ми да не е качествена.
Срам- не срам.... не съм сложил изолационни подложки, защото не знам какви трябва да бъдат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BotsRevenge има опит

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 10:29 pm Заглавие: |
|
|
Възможно е. Как обаче да проверя? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 10:36 pm Заглавие: |
|
|
Защо не оттървеш трафа от няколкостотин грама мед?
ПП:Развий го до нужното напрежение, от точките си извади още 2 вторични, после пак навий  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 6:35 am Заглавие: |
|
|
Напрежението от изправителя е съвсем нормално за схемата и не е нужно да е еднополярно. Причината със сигурност е в чипа. Пазара е пълен с ментета. Все пак провери с осцилоскоп дали не се възбужда, заради направилно свързани маси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 7:29 am Заглавие: |
|
|
По спецификация чипа държи до 60 волта ( демек +-30 ). За мен най-чистият метод е да намалиш променливото напрежение на трафа. Ако може развий няколко намотки от вторичната. Ако не - търси друг траф или мини на стабилизирано захранване. _________________ aka. Demon
www.stivox.com
Последната промяна е направена от Ivo_Hristev на Вто Юли 04, 2006 8:13 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 8:56 am Заглавие: |
|
|
На този чип отрицателното напрежение не е ли й охлаждащата пластина ? Ако е така без изолационни подложки няма да стане. Без тях целия радиатор ще е вързан на -38волта и ще се държи като "антена". Затова сложи подложка и отдели чипа от радиатора а него го свържи към общата точка /нулата/на филтровите капацитети. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 10:38 am Заглавие: |
|
|
rusin написа: | На този чип отрицателното напрежение не е ли й охлаждащата пластина ? Ако е така без изолационни подложки няма да стане. Без тях целия радиатор ще е вързан на -38волта и ще се държи като "антена". . |  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BotsRevenge има опит

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 2:46 pm Заглавие: |
|
|
Значи замерих тока на покой - около 0,05А е. Без никакъв товар чипът пак си загрява - това нормално ли е?
Относно захранването - мислех, че е нормално - в момента е като на +-19, а в datasheet-а пише, че са тествали при +-25V.
Днес ще отида до конрад да проверя за изолационни подложки и се надявам с тях да се оправи проблемът. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BotsRevenge има опит

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 5:38 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви за бързата реакция, господин Петров. Ще съм още по-доволен, ако освен адекватна титла ми дадете и полезен съвет.
Сложих изолационни подложки, но промяна няма  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 6:22 pm Заглавие: |
|
|
Имам една налепена платка с един чип и не работи.
Ей я де е схемата:
хттп://нанамкойсибезплатниясайт.цом/схема.бмп
Айде кажи ми как да стане - имаме постната една схема от пдф-а и твоето уверение, че е спазена
И какво да правиме?
Да даваме съвети?
Ми добре, слушай тогава:
1. Да беше снимал творението си да видиме кое накъде е, а?
2. Никакъв те няма от към експириънс, след като не можеш да пуснеш един тъп интеграл, за това по добре си плати на някой разбиращ да ти го оживи...
Вместо да мрънкаш, вземи та снимай кочинката, дето си сътворил за да е ясно за какво говориме.
За мен това е самовъзбуждане от лош монтаж...
Да се беше сетил да набиеш един малък капацитет, че да видиш дали е така... _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BotsRevenge има опит

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 7:46 pm Заглавие: |
|
|
С преценката ти за знанията ми не мога да не се съглася - така е, прав си. Въпреки това имам желание да се науча.
Последвах съвета ти и ето снимки. (ясно ми е, че съм действал хаотично и без ясен замисъл. Ако се наложи, ще преправя цялата схема)
снимка1 снимка2 снимка3 снимка4 снимка5 снимка6 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sparky има опит

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 8:46 pm Заглавие: |
|
|
Според мен е самовъзбуждане, заради монтажа. Не можа ли да намериш някаква платка и да я пуснеш в платкаджийница да ти я направят. В интернет ви трябвало да има поне 10-ина вариянта.
Ако ти е невъзможно, пробвай да разпростреш елементите на малко по-голяма площ, особено тия двата резистора, дето са близо до интегралката и са неистово огънати, за да се поберат, твърде много ме съмняват.
Не винаги компактният монтаж е добро нещо, особено ако нямаш опит, както е в твоя случай. Виждал съм TDA7294, правена изобщо без платка, директно бяха налепили елементите върху краката и - представи си как е изглежда само. Обаче работеше. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 9:38 pm Заглавие: |
|
|
Фотопозитив...и работата става дома! _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works