Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
s1u1s1s9d чете

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 7:41 pm Заглавие: Проблем със TDA1562Q |
|
|
За тази изработка става въпрос
Отначало свиреше нормално със 4омов говорител и с едно филтърче. Пробвах го на един 8омов говорител увеличих го почти на макс и спря
След 20 мин го пробвах отново на 4омовия свиреше много слабо и щом почна да увеличавам пак спира. Захранването е компютърно АТХ . Да не би в него да е проблема? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jeronimo има известен опит

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 7:54 pm Заглавие: |
|
|
Т.к нищичко не разбирам от усилватели,ама ми е в гена да се обаждам,ще кажа да видиш как е обратната връзка.Ако трябва да смениш кондензатора с нов.И ако говоря глупости моля хората със звездичките да не ми се смеят много. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 8:57 pm Заглавие: |
|
|
Премери дали имаш12V захранване.И ако всичко е наред като усилваш да не сработва защитата на захранването.Но подобре е да го използваш със стандартен траф+изправител.А може да се окаже че ATX е прецакало интеграла доколкото си спомням ТДА1562 и дават 5-6Ампера консумация |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 10:42 pm Заглавие: |
|
|
Виж си измери какво напрежение ти идва на входа и какво излиза на изхода и дали достига захранване на самата интеграла. Дай и схемата по която си го свърал че така се вижда само един хубав радиатор с части по него , който не свирят според теб . И все пак без схема няма да минеш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kostata чете и пита

Регистриран на: Jan 20, 2006 Мнения: 134 Местожителство: Шумен , БГ
|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 10:45 pm Заглавие: |
|
|
тази интеграла така и не можах да я подкарам и мойта спря докато я усиля на 4 ома и после харчеше 2А в покой нещо нестабилно има в тях иначе щяха да ги ползват по-често в автомобилни изпълнения за да изкараш максимума от 12 те волта на АТХ трябва да натовариш 5-те иначе 12-те ще умират по рано заради ОБ  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 7:02 pm Заглавие: |
|
|
Интересно аз доста такива интегралчета съм лепил и да ви кажа до сега не съм срещал някоя да не работи.Но съм забелязъл друга особеност ако захранването не е стабилно примерно да дава около 6-7А или ако сметнем мощноста поне 70W най-малко то се полъчават при спадане на напрежението около 9-10V генерации които могат да доведат до повреждане на чипа.Но моя съвет към @s1u1s1s9d е огледай най-напред захранването(дали постъпват 12V след предпазителя) после огледай платката за прекъсване на писта или лоша спойка като внимавате при демонтаж и монтаж на платката към радиатора |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nastti чете

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 11:50 pm Заглавие: |
|
|
според мене виж преди да пуснеш сигнал на ИС колко е волтажа дали е 12в и след подаването на сигнал дали спада напрейението под 10.5в ако се полу4ава така захранването не е подходящо.ако не спада след като си дал сигнал дали ИС нягрява радятора, ако доста го загрява може да си я прецакал ИС и доколкото си спомням тя работи в няколко режима и може да не иска да превклу4и виж сьщто и кондензаторите по 4700 дето са да са на не по малко от 25в |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 9:04 am Заглавие: |
|
|
стига глупости !
мери тока на покой и ако показва 1-2 ампера , интегралата е здала багажа щото най-вероятно е оригиналдЪ , ама първо си оправи кабелаците.
ПП
консумирания ток от захранването без товар на схемата , не другия ток  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 5:45 pm Заглавие: |
|
|
Явно на човека не му се занимава само пита |