Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!


Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица
 
Реклама


Онлайн магазин
 
Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда
 
Реклама от Google
 
Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
 
Forums

 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

 
 
Системи Музикални светове I. Първата ми среща с произведенията на Етер Аудио
Публикувано отTrendi Време: Monday, February 06 @ 12:45:10 UTC
Със Съдействието на Trendi

Поздрави на всички! Най-напред бих желал да изкажа специалните си благодарности на Теодора (Freestate), която бе така любезна да ме покани да послушам системата й.

За информация на читателите, които все още не я познават: системата й се състои от хорни с фулрейндж-говорители Етер 6 и лампов усилвател “Синьото хапче” с уникален дизайн – и двете изработени от Етер Аудио специално за нея.

CD-то беше едно моднато СОНИ от невисок клас, предоставено на Теодора от участник в BGAUDIO.

Като запален почитател на класическата музика си носех една дузина качествени дискове с чудесни изпълнения на именити солисти, диригенти и оркестри.

Тук трябва да отбележа, че досега не бях слушал тонколони с фулрейндж-говорители и любопитството ми бе огромно.

За начало пуснахме прекрасното изпълнение на “Рапсодия в синьо” на Гершуин от диск на известния с изключителната си звукозаписна техника лейбъл Telarc.

Музиката, възпроизвеждана от хорните, ме грабна буквално, консервираният на диска емоционален заряд оживя и превърна стаята в голяма концертна зала.
Изпъкнаха основните достойнства на конструкцията “фулрейндж в хорна”, за които досега само бях чел – изключителна динамичност и детайлност.
Имах чувството, че инструментите като че ли дишат.
Независимо дали се възпроизвеждаха големи динамични скокове на целия оркестър или роялът свиреше нежни пасажи, тоест макродинамика или микродинамика и микродетайл – хорните следваха точно прецизния сигнал от ламповия усилвател, постигайки удивителна хомогенност на музикалната картина.

Баси, среди и високи – всичко беше в баланс и беше точно дозирано, никога претрупано или пък бездушно.
Всеки инструмент се открояваше ясно на общия фон и имаше точна позиция, без да изпъква и да заглушава другите участници в оркестъра.
Пасажите и мелодиите на солиращия роял бяха като изляти и притежаваха характерния тембър в целия честотен диапазон както при форте, така и при пианисимо.
Музиката се лееше естествено и непринудено, и над 18-минутното произведение свърши неусетно.
Спонтанно споделих с Теодора, че според мен възпроизвеждането на музиката от тези хорни е просто правилно.
Успях да съпреживея емоционално музиката, предадена от системата, а за мен това е определено най-важният критерий.
Радвам се, че надеждите ми, които имах по отношение на тази система, се оправдаха напълно.

За съжаление поради технически проблеми с CD-то не успяхме да чуем всичко, което на мен ми се искаше.
Не можахме да се насладим например на божествения глас на нашето прочуто мецосопрано Веселина Кацарова.

Все пак успяхме да чуем още малко класика - “Валс на цветята” от балета “Лешникотрошачката” на Чайковски от диск на Decca и голяма част от новогодишния концерт на Виенската Филхармония за 2002 година от диск на Philips.

Именно тук пролича още едно качество на системата.

Някак много ясно се открои по-доброто качество на диска на Telarc спрямо конкретните записи на Decca и Philips.
Разбрах, че системата е в състояние да разкрие безжалостно всеки най-дребен недостатък на записа. Така е само при наистина добрите системи – изискват и качеството на записа да е на високо ниво.
Това за щастие не направи възприемането на музиката по-малко емоционално, доколкото качеството на споменатите записи е все пак на необходимата висота.

Завършихме с доста по-различна музика – Yello и малко неща от някои други любими групи на Теодора.
Електронната музика на Yello звучеше много детайлно и динамично, перфектната ритмичност те кара неусетно да започнеш да си тактуваш с крак.
Особено впечатление ми направи басът, защото точно такъв в класическата музика липсва. Този синтезаторен бас слизаше много дълбоко по честотната стълбица и беше бърз, прецизен и добре контролиран.
Той също така беше идеално премерен – произведеното звуково налягане беше точно колкото трябва, нито повече, нито по-малко.

И някои последни впечатления от сесията - системата не изморява при продължително слушане. Това е също един от моите първостепенни критерии, който сигурно много хора споделят.

Много добро впечатление ми направи и факта, че не е необходимо непременно да се слуша от точно определена позиция (т.н. sweet point), за да се получи пълноценно музикално изживяване.

Щастлив и горд съм, че в България има истински творци като хората от Етер Аудио, които с огромен ентусиазъм и вероятно немалко жертви са постигнали нещо наистина значимо и стойностно в областта на аудиотехниката.

Бих препоръчал на всеки, който се намира или сега поема по нелекия път на аудиофила в търсене на удовлетворяващ и ощастливяващ го звук, да послуша произведенията на Етер Аудио.

Поздравления, Етер Аудио! Продължавайте все така напред и нагоре!

В BGAUDIO, а и не само, има и други заслужаващи респект създатели на качествени аудио компоненти.
Вярвам, че и за много от тях ще имам честта да напиша подобаващи и надявам се интересни за читателите коментари и отзиви.


"Музикални светове I. Първата ми среща с произведенията на Етер Аудио" | ВХОД | 6 коментари | Търсене в Дискусия
Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание.

Не е позволено Коментари за Анонимни, моля регистрирайте се

Re: Музикални светове I. Първата ми среща с произведенията на Етер Аудио (Резултат: 1)
от Edgecrusher Време: Monday, February 06 @ 16:01:39 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Браво,че все пак си намерил думи да опишеш това,за мен неописуемо,качество на възпроизведения звук.Поздрави и от мен за нестихващия ентусиазъм и "къртовски" труд на екипа на BGaudio.org и EtherAudio.Искрено се надявам все повече и повече хора да забравят своите предразсъдъци относно DIY-техниката и да "хвърлят по едно ухо" на това,което една шепа хора съумяват да създават,независимо от налаганите ни "марки" и "продукти" на широкия пазар. Поздрави на Теб за поемането по "правилният път" и РЕСПЕКТ към хората,които ни го показват!БЛАГОДАРНОСТИ и от мен :) (Резултат: 1)
от temp Време: Wednesday, February 08 @ 09:21:47 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Когато човек иска мощност то той първо трябва да се запознае как да я контролира а не прахосва. Хорните+Етери+ламов усилвател точно изчислени като един организъм в пълна хармония , могат да ти доставят удоволствие сравнимо с това да гледаш ,разговаряш,усещаш чувстваш ласките на някоя изискана дама,показваща ти света такъв какъвто е,но с деликатността и чарът ненараняващ сърцето ти а отварящ душата ти и сетивата подтискани вътре ,с които да разбереш и забележиш красотата на реализма. Да накараш Реалиста да стане Оптимист.. ,а песимиста напраро оптимист :) Правя това сравнение със подтиснатите сетива в душата на човек ,за да отбележа и направя аналогия с прекрасно увладяната бушуваща стихия(в озвочителните тела) ,но така възможна само при Хорните ,за които не е нужно само да си специалист в областта на Аудио технологиите ,за да разбереш простата истина! ,даже е по-добре понякога да имаш неотрално мнение неповлияно от теоретични термини,които само могат да те объркат ,слушайки ги-търсейки ги. От известно време не бях ходил на театър ,порадо предпочитанията ми за кино ,но.... Като чух каква картина започнаха да рисуват ,свирейки(това,което могат да правят истински и най-добре). Хорните и божествено подбраните артисти.... ,Аз забравих за досегашната ми недокрай пълна представа за терминът СЦЕНА ,който имах изграден на базата слушайки ,много скъпи известни марки. Разбрах ,че нее нужно да си факир ,за да разбереш какво е сцена ,когато тя просто е пред теб :)!!! и въобще забравете за термина ,понеже сцената в звука е едно крайно ограничение заиграващо съзнанието . И искам да отбележа ,че ако досега под този термин аз съм разбирал просто една хубава отчетлива картина , то какво ще кажете за СЦЕНА във самата сцена и то само от НИСКИ честоти ,за които е разпространено ,че човек неможе да различни от къде идват...!!! :)) Да ама друг път , не само че може ,но може и да влезе между вълната.. между пластовете им като един истински сърфист и да изживее едно върховно щастие ненатоварващо ухото ,съзнанието ,,, а да те накара да се чувстваш на Гребена на вълната ненаранявайки телесната материална обвивка а вливайки се нежно използвайки я.. усвоявайки я... ,докато душата сама пожелае и отвори сетивата си да се слее със Красотата ,която блика

Прочетете останалата част на този коментар...Re: Музикални светове I. Първата ми среща с произведенията на Етер Аудио (Резултат: 1)
от nikki2 Време: Tuesday, March 07 @ 15:14:08 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Моля публикувайте по-вече за произведенията на Етер аудио, имат ли сайт, каталог, адрес за връзка. БлагодаряRe: Музикални светове I. Първата ми среща с произведенията на Етер Аудио (Резултат: 1)
от horn_power Време: Saturday, November 11 @ 21:48:23 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
и аз съм привърженик на фулрейнджа и мога само да завиждам на тези,които са му се насладили в "етер"-варианта.за мен разликата между слушането на фулрейндж и обикновени ОТ е като между това да си застанал на върха на някоя планина и да си във въздуха(етера),облаците,тишината и това да гледаш репортаж за този връх по телевизията в новините...звука е над всичко.Re: Музикални светове I. Първата ми среща с произведенията на Етер Аудио (Резултат: 1)
от hisopolko167 Време: Saturday, June 23 @ 06:47:24 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Скачать Скайп для Sony Ericsson W380i Walkman [skaypskachat.ru]


muzica noua muzica noua
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Генериране на страницата: 0.11 секунди