Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 7:57 pm Заглавие:
Аз обикновено само чета ,тъй като не съм специалист,но не се сдържах да питам.От музика разбирам защото за това съм учил и от това си изкарвам хляба,но не мога да разбера притажетелите на тези хорни които са огромни по размери къде ги слушат.Това в хол 5 на 5 може ли да се слуша, не трябва ли зала?
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 8:04 pm Заглавие:
Абе Ташов трябва да си снима стаята с хорните, тя е по малка, хорните са поне 2 пъти по големи от Хеликсите _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 9:15 pm Заглавие:
Teodor Gugulanoff написа:
На всеки 100 литра от обема на помещението, в което ще бъдат поставени две хорни е препоръчително да отговаря не повече от 1 литър общ обем на двете хорни. Например, стая 5.5 х 3.4 х 2.65 m (ДхШхВ) -> общ обем на двете хорни не по-голям от ~500 литра.
...
Подкрепям Теодор. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 10:29 pm Заглавие:
siropuch написа:
Е в такъв случай какво излиза че хеликсите са около 430 литра едната?И не стават за обикновен панелен хол
Всеки си има глава на раменете да реши какви (колко големи) колони да вкара в тях.
Аз горното мнение (което цитирах) го ползвам да се успокоявам че съм в границите но няма да се замисля да наруша "формулата" _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 8:10 am Заглавие:
@ plamenhar
О, колегата от Консерваторията!
Приятел, заповядай да чуеш. Вече близо година те каня...
По-добре отдели час-два или половин ден да чуеш и да се убедиш лично, отколкото постоянно да питаш за неща, които така или иначе не могат да се обяснят с приказки...
@ Daniel Petrov
Чадо, казах ти, че за всяко нещо си има време. Сега и да ги сглобим, ще изгърмя по WAF... Освен това ми се струва, че можеш още в проектирането Виж и дали ще можем да поберем Етер 7.2 в компресионната.
Не отричам, че 5.7 m ми изглеждат много по-добре от 5.0...
При наличие на таван на 2.75 m ('аиде с демпването 2.50 да останат..), височина на хорната 2.00 - 2.20 m ми се струва напълно приемлива. Освен това - където сме прежалили 70 cm (за дълбочина), там ще прежaлим и 1 m... Вярно е, че стават чудовища, но едва ли по-големи от някои представители на нежния пол, които си въдим из къщите..
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 5:24 pm Заглавие:
Veselin Krachunov написа:
@ plamenhar
О, колегата от Консерваторията!
Приятел, заповядай да чуеш. Вече близо година те каня...
По-добре отдели час-два или половин ден да чуеш и да се убедиш лично, отколкото постоянно да питаш за неща, които така или иначе не могат да се обяснят с приказки.
Усещам леко саркастична нотка.
Ако греша се извинявам.
Моето"постоянно питане" не е самоцелно- вече направих първия си лампов усилвател,който свири добре и изглежда повече от добре.
Следва подготовката и направата на озвучителни тела,заради което пак ще питам.Ще съм благодарен отново на Вашите компетентни и търпеливи коментари.
Колкото за поканата не съм забравил,но от няколко месеца у дома съм в ремонт и не ми стига времето.
Между другото работя във Софийска филхармония,а не в консервато-
рията.Ако имате нужда от посещение на някоя програма обадете се.
С уважение
пламенхар
Пуснато на: Сря Окт 08, 2008 6:53 am Заглавие:
Не, няма сарказъм.
Но първоначално твърдеше, че звука, който вадим от ламповите усилватели няма нищо общо с реалността (предполагам повлиян от теориите за четните хармоници и пружинните ревербератори, или от практика с някакви не добре констуирани комерсиални/професионални продукти...). Сега си направил лампов амп и си доволен...
Та в този ред на мисли, не е ли по-удачно човек първо да отиде, да чуе, да прецени за какво се бори, какви са върховите възможности на съответната техника и дали те го удоволетворяват по принцип? Един вид - да си свери часовника преди да е тръгнал да отмерва времето с него. Някак си - това спестява куп въпроси към себе си и към околните, и куп твърдения, които след това се самооборват...
Нека въпросите бъдат в стил "Как да постигна това и това?" или "Какво е техническото решение на еди-кой си проблем?", вместо да са от сорта на "Ама наистина ли тези неща свирят?" и "Как точно свирят?", след като: 1) има хора, които ги конструират и слушат от години; и 2) сам разбираш (както професионално, така и интуитивно), че на тези въпроси смислен словесен отговор не може да се даде...
И не на последно място - почти всички тука се познаваме лично, ходим - слушаме, дискутираме, спорим, критикуваме и коригираме... Не виждам защо е тази анонимност и тайнственост от твоя страна, след като си човек с толкова богат слушателски опит и тунинговано ухо. Хайде - желанието да преоткриеш сам топлата вода го разбирам донякъде, но ми се струва много по-удачно човек да се стреми бързо да достигне върха на постигнатото от другите, та да може в следващия момент (при желание) да направи следващата крачка напред в неизвестното. (Бързо - за да не се рутинизира и да не "влезе в коловоз".)
Та поканата продължава да важи. Ще се възползваме от твоята - също.
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 2:01 am Заглавие:
Благодаря.Ще разтърся тия дни фирмите по София и отивам с камиона да купя материала.Пък после ще му мисля къде ще се реже. _________________ www.ivport.com
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 12:06 pm Заглавие:
Материалът е тополов шперплат, с дебелина съответно 18 и 21мм.
Това като пояснение, защото нямам спомен дали съм го писал в пдф-а с чертежите. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 4:16 pm Заглавие:
Лошо навсякъде ми излиза в интернет като резултат от "шперплат" от тоя стройтелния.Дали да не мина през Жав или Яв незнам как се чете точно.Там в орладновци дето продават фурнира.От тях си взех преди 2 години американски орех .Дали продават шперплат? _________________ www.ivport.com
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети